Сб, 2024-04-20, 12:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 12 » У міліції запевняють, що не хочуть поки посадити Матіос, а просто виконують доручення генпрокурора
20:23
У міліції запевняють, що не хочуть поки посадити Матіос, а просто виконують доручення генпрокурора
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Київська міліція заявляє, що не чинить тиску на письменницю Марію Матіос і не має на меті її затримувати. Про це йдеться у повідомленні ВЗГ ГУМВС України в Києві у відповідь на відкритий лист Матіос до генпрокурора з проханням припинити тиск на неї з боку правоохоронців.

"Столична міліція діє у рамках своїх повноважень, виконуючи доручення Генеральної прокуратури", - заявляють у міліції.

За даними міліції, після закінчення перевірки всі зібрані матеріали будуть надані Генпрокуратурі "для ухвалення рішення згідно з чинним законодавством за депутатським запитом народного депутата України".

У міліції нагадали, що наприкінці листопада 2010 року голова ради організацій ветеранів депутат від Компартії Петро Цибенко звернувся до ГПУ з депутатським запитом щодо "правової оцінки висловлюванням, які допускає авторка у тексті своєї книги "Вирвані сторінки з автобіографії" у бік меморіальних пам'ятників радянським воїнам".

"Генеральна прокуратура надала доручення відповідним територіальним підрозділам МВС провести перевірку викладених у запиті фактів, а зібрані матеріали направити до Генеральної прокуратури", - сказано у повідомленні.

Одне з таких доручень отримало Печерське райуправління столичної міліції.

"Виконуючи вимоги головного контрольно-надзорного органу держави один з працівників Печерського РУВС відвідав будинок, адресу якого авторка називала у тексті книги та спілкувався з мешканцями", - заявили у міліції.

Як відомо, Матіос стверджує, що 17 грудня працівники Шевченківського райвідділу внутрішніх справ Львова за дорученням ГПУ розшукували її у видавництві "Піраміда", щоб вилучити з продажу примірники книги Матіос "Вирвані сторінки з автобіографії".

На думку письменниці, такі дії працівників правоохоронних органів мають всі ознаки шантажу та безпідставного психологічного тиску.

Раніше ветерани Другої світової війни вимагали вилучити з продажу книгу Матіос "Вирвані сторінки з автобіографії" через "порівняння письменницею пам'ятника перемоги у столиці із фалосом".

У свою чергу, інший відомий український письменник Юрій Андрухович розчарований політикою Віктора Януковича і вважає його пародією на Володимира Путіна. "З політичного погляду Україна сьогодні не є європейською країною. Ми знову десь у Євразії. Перспективи кепські. Можновладці повторюють мантру про європейську інтеграцію, але насправді вони роблять дещо зовсім інше", - зазначив Андрухович.

Раніше він же говорив про "внутрішню окупацію" своєї країни і звертався із закликом до Європи, адже всього через 6 місяців після президентських виборів від демократичного прориву в країні не залишилося і сліду. Пізніше Андрухович висловив впевненість, що нинішню владу потрібно скидати.

Водночас письменниця Оксана Забужко вважає, що представники Служби безпеки України "оголосили війну пам'яті українського народу".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 892 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ