Пт, 2024-04-19, 14:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 5 » У Московському патріархаті журналіста вважають душевнохворим. І просять більше не писати про їх "Мерседеси"
11:49
У Московському патріархаті журналіста вважають душевнохворим. І просять більше не писати про їх "Мерседеси"
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Намісник Києво-Печерської Лаври владика Павел (Лебідь) вважає, що журналісти тільки шукають привід, щоб показати життя Церкви і Лаври у негативному світлі. "Розумника ", який сфотографував "Мерседес" предстоятеля УПЦ (МП) митрополита Володимира він назвав душевнохворим, повідомляє ТСН.

Про це намісник Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павло розповів у інтерв'ю, опублікованому на офіційному сайті Лаври.

"Чомусь ніхто не висвітив життя першого ігумена Києво-Печерської Лаври преподобного Варлаама Печерського, а от якийсь "розумник " сфотографував машину Блаженнішого митрополита Володимира і зробив із цього "досягнення ". Зрозуміло, що ця людина душевно хвора. Тільки так можна пояснити те, що він сфотографував і написав, докоряючи Митрополитові, чого він не їздить на "Опелі". У мене від цього аж затрепетало серце! Людина не розуміє, що такий автомобіль – це не розкіш, а необхідність для пересування, для безпеки митрополита ", – сказав він, коментуючи те, що Лавра має обмежені можливості бути представленою у ЗМІ.

За його словами, митрополиту Володимиру у такому поважному віці треба було б мати ще кращу машину, щоб забезпечити йому спокій за всі заслуги, за те, що він приніс у 1992 році благодатний мир Україні. "Якби не він, яку релігійну ворожнечу мали б ми! Завдяки його мудрому керівництву і до сьогодні налагоджено спілкування з усіма гілками влади та з усіма конфесіями. Хоча я ці різні конфесії не визнаю – це секти, але вчуся у Блаженнішого Митрополита Володимира терпимості ", – сказав намісник Лаври.

Також він наголосив: "А щодо автомобілів, які стали улюбленою темою "майстрів пера " у контексті висвітлення церковного життя, у мене є до них запитання: чому вони не знімають відеотехнікою, яка була на початку століття? Якщо журналісти повернуться до відеокамер двадцятого століття, я поміняю "Мерседес" на "Москвич" 1946 року. Чому купують камери закордонні? Покажіть мені здобутки України! Нехай зробить Україна хорошу машину і ми будемо їздити. Якщо мені подарували десять років тому "Мерседес", я що повинен від нього відмовлятися?! Я їздив і буду їздити ".

Місяць тому у своєму блозі на "Українській правді" журналіст Сергій Лещенко розмістив фото "Мерседеса" з художньо оформленими літерами "МВ" замість рєестраційного номера. На машині приїхав на святкування в Генеральну прокуратуру України митрополит УПЦ МП Володимир.

Побачене спонукало автора до думок щодо оточення ієрарха: "Володимира характеризують як людину надзвичайно скромну. Тому я не розумію його наближених, що оточують митрополита такими атрибутами людської слабкості як розкішний лимузин та персональні номери, що більше характерно для наших "мільярдерів із трущоб". Чи не краще півтора мільйона гривень, які коштує той "мерседес", спрямувати на допомогу хворим, а митрополита возити на невибагливих "тойоті" чи "опелі"?"



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 939 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ