Чт, 2024-03-28, 13:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 3 » У Москві на два місяці заарештували українського журналіста. ВІДЕО
20:29
У Москві на два місяці заарештували українського журналіста. ВІДЕО
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував українського журналіста Романа Сущенка за обвинуваченням у шпигунстві. Про це повідомляє в понеділок російське видання "Інтерфакс".

"Сущенко заарештований на два місяці", – повідомила прес-секретар суду Катерина Краснова.

У свою чергу, Федеральна служба безпеки Росії заявила про затримання в Москві "кадрового співробітника української військової розвідки полковника Романа Сущенка", який насправді є власним кореспондентом "Укрінформу" у Франції.

У заяві ФСБ стверджується, що Сущенко нібито збирав відомості про діяльність російських збройних сил, повідомляє прес-служба відомства.

"Федеральною службою безпеки Російської Федерації в м.Москві при проведенні шпигунської акції затримано кадрового співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковника Сущенка Романа Володимировича", - заявили у російському відомстві.

Там стверджують, що громадянин України "цілеспрямовано збирав дані, які становлять державну таємницю відомостей про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави".

ФСБ Росії порушено кримінальну справу за статтею 276 КК РФ "Шпигунство", ведеться слідство.

У ГУР кажуть, що ФСБ поширило фейк про журналіста "Укрінформу"

У Головному управлінні розвідки називають фейком заяву ФСБ Росії про те, що журналіст "Укрінформу" Роман Сущенко є розвідником головного управління розвідки. Про це "Українській правді" повідомили співрозмовники у Головному управлінні розвідки.

"Ми не підтверджуємо цю інформацію, це фейк", - сказав співрозмовник "УП".

"Ви ж знаєте, що ФСБ всіх українців, які перебувають на території Росії, вважає потенційними шпигунами", - додав співрозмовник.

Адвокат Сущенка Макр Фейгін також спростував заяви ФСБ і заперечує його причетність до шпигунської діяльності, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сущенко працював у Парижі як кореспондент "Укрінформу", він завжди займався журналістикою. Звідки могли з'явитися такі обвинувачення - мені незрозуміло", - сказав у понеділок Фейгін.

Стець назвав маразмом звинувачення ФСБ на адресу затриманого українського журналіста

Міністр інформаційної політики Юрій Стець назвав маразмом звинувачення на адресу затриманого в Росії українського журналіста Романа Сущенка з боку ФСБ РФ, яка оголосила журналіста "полковником Головного управління розвідки Міністерства оборони України". Про це Стець повідомив в ефірі одного з українських телеканалів.

"Російські інформаційні агенції повідомляють, що ледь не полковником Збройних сил України був Роман, що є повним маразмом. І як це коментувати, я, наприклад, не знаю", - сказав він.

"Цей маразм зумовлений тим, що в Росії просто вважають, що кожен громадянин, як це було за радянських часів, має бути обов’язково якимось полковником, сержантом чи ще якимось майором КГБ... В цьому випадку вони вважають, що він є полковником ЗСУ, і він збирав якусь інформацію, яка є дуже важлива для Росії… Це можна назвати тільки одним словом – маразм", - додав Стець.

Крім того, Національна спілка журналістів України відреагувала на арешт у Москві Романа Сущенка.

Як повідомляє перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, Спілка поділяє обурення з приводу арешту журналіста.

"Щодо реакції на брутальне затримання та можливості надати правову допомогу або виявити солідарність НСЖУ вже звернулася до Міжнародної Федерації журналістів, Європейської Федерації журналістів, Союзу журналістів Росії. Про резонансну подію поінформовано також офіс Представника ОБСЄ з питань свободи медіа. Сподіваємось, широкий поголос та увага до очевидної абсурдності "шпигунської" справи допоможуть Романові вийти на волю", – зазначив Сергій Томіленко.

Нагадаємо, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Українське національне агентство "Укрінформ" вже поширило заяву про неправомірне затримання його у Москві.

Україна вимагає негайного звільнення затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка та відповідної реакції від ОБСЄ, РЄ та інших структур. Про це перший віце-спікер та представник гуманітарної групи у Мінську Ірина Геращенко написала у своєму Facebook.

МЗС України вимагає допуску до Сущенка консулів і його якнайшвидшого звільнення

Міністерство закордонних справ України вимагає допуску до затриманого в Росії Романа Сущенка консулів, а також негайного його звільнення.

"Вимагаємо від Російської Федерації забезпечення дотримання прав українця, негайного допуску консульських посадових осіб України до утримуваного, відповідно до взятих на себе Росією міжнародно-правових зобов'язань, а також його невідкладного звільнення і безперешкодного повернення неушкодженим на батьківщину", - йдеться в коментарі МЗС.

У дипломатичному відомстві також висловили рішучий протест та обурення: "Ми глибоко обурені тим, що українського журналіста, який прибув на територію Російської Федерації з метою відвідати близьких родичів, російська влада затримала за надуманим звинуваченням у "шпигунстві". Розглядаємо це як черговий крок у цілеспрямованій політиці Російської Федерації використання українців, які опиняються в руках її органів влади як політичні заручники у гібридній агресії проти нашої держави".

Крім того, зовнішньополітичне відомство України звернулося із закликом до міжнародного співтовариства, зокрема ООН, ОБСЄ, Раді Європи та всіх авторитетних правозахисних організацій, не залишатися осторонь свавілля РФ і посилити спільні зусилля задля якнайшвидшого припинення Москвою порушень прав людини і тиску на незалежних журналістів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 725 | Додав: adminA | Теги: арешт українського журналіста, Два місяці, москва
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ