Чт, 2024-03-28, 20:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 1 » У МОЗ переконують, що немовлята померли не через вакцинацію пентаксимом. Батьки не згодні
21:17
У МОЗ переконують, що немовлята померли не через вакцинацію пентаксимом. Батьки не згодні
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Вчора Міністерство охорони здоров'я оголосило результати роботи спеціальної комісії відомства по розслідуванню причин смерті двох немовлят в Донецької області, які померли після вакцинації французьким препаратом пентаксим проти дифтерії, кашлюка і правця.

У Міністерстві стверджують, що обидва інциденти ніяк не пов'язані із застосуванням пентаксиму, повідомляє "КоммерсантЪ-Україна".

Висновки спеціальної комісії міністерства на вчорашній прес-конференції оприлюднив її голова, лікар-імунолог Федір Лапій. "Комісія зустрічалася з батьками померлих дітей, вивчала історії їхніх хвороб, діагнози і патологоанатомічні дані. На сьогодні у нас є достатні підстави зробити висновок, що причинно-наслідкового зв'язку між проведеною вакцинацією і смертю дітей немає", – оголосив Лапій.

В той же час кандидат медичних наук, практикуючий педіатр і гомеопат Зоя Дергачова стверджує, що смерті дітей у Донецькій області пов'язані з вакцинацією, повідомляє газета "Сегодня". За її словами, всі зміни функцій органів і тканин, що виникли протягом місяця після вакцинації, можуть бути побічним ефектом щеплень.

Нагадаємо, 17 серпня в реанімації лікарні Вишневського в Донецьку померли дві дитини віком три і чотири місяці. Кожна з них за декілька днів до смерті отримала щеплення вакциною пентаксим виробництва французької компанії Sanofi Pasteur.

Раніше, 5 серпня, наступного дня після щеплення двома вакцинами, у тому числі і пентаксимом, померло чотиримісячне немовля в Енергодарі (Запорізька область). За фактом цих смертей обласними прокуратурами були порушені кримінальні справи за ч. 2 ст. 140 КК ("неналежне виконання медпрацівниками своїх професійних обов'язків, пов'язане з недбалим або недобросовісним до них ставленням, що спричинило тяжкі наслідки для неповнолітнього").

Як повідомив Федір Лапій, у своїх висновках слідча комісія міністерства спирається передусім на діагнози, поставлені донецькими патологоанатомами. "У одному випадку була встановлена пневмонія, в іншому – гостра кишкова інфекція. Таких побічних ефектів пентаксим давати не може", - заявив Лапій. Він також відзначив, що комісія виявила факти невчасного звертання батьків по медичну допомогу.

Слід зазначити, що торік МОЗ також заперечувало причинно-наслідковий зв'язок між смертю 17-річного школяра з Краматорська (Донецька область) Антона Тищенка і його вакцинацією індійським препаратом Trevisac проти кору і краснухи.

Втім, пізніше в ході розслідувань ГПУ і спеціальна слідча комісія Верховної Ради встановили, що причинно-наслідковий зв'язок між смертю підлітка і вакцинацією все ж існував.

Тим часом, батьки померлих дітей готують звернення в Генпрокуратуру з проханням об'єднати порушені за фактом смерті кримінальні справи в одну. "Так у нас з'явиться хоч якийсь шанс, що справа буде розслідувана", - заявив учора на спеціально скликаній прес-конференції в Києві батько одного з немовлят, житель Донецької області Денис Бутко.

Його підтримав і голова громадської організації "Ліга захисту громадянських прав", юрист В'ячеслав Костильов. "На рівні ГПУ не так просто буде зам'яти цю справу", - пояснив Костильов. Він також повідомив, що звернення батьків буде офіційно подано найближчими днями, коли його підпишуть батьки двох інших померлих дітей, які вчора "не змогли приїхати до Києва".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1348 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ