Пт, 2024-03-29, 11:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 2 » У Нью-Йорку поліція заарештувала понад 700 учасників акції "Займай Уолл-стріт!"
19:15
У Нью-Йорку поліція заарештувала понад 700 учасників акції "Займай Уолл-стріт!"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

До 700 осіб зросла кількість затриманих учасників акції "Займай Уолл-стріт!", що перекрили рух по Бруклінському мосту, передає ИТАР-ТАСС.

Поліція Нью-Йорка заарештувала в суботу, 1 жовтня, понад 700 учасників акції "Займай Уолл-стріт!", що перекрили на декілька годин рух по знаменитому Бруклінському мосту, що сполучає два райони Нью-Йорка - Бруклін і Манхеттен. Раніше повідомлялося про 400 затриманих.

У другій половині дня демонстранти відправилися маршем від своєї "штаб-квартири" в невеликому парку Зукотті неподалік від Уолл-стріт по пішохідній частині Бруклінського мосту, проте багато хто з них вирішив покинути пішохідну зону і вийшов на проїжджу частину, перекривши рух.

Прес-секретар поліції Нью-Йорка стверджує, що учасників акції попереджали про неприпустимість створення перешкод для руху, проте вони все одно вийшли за межі пішохідної зони, внаслідок чого і були заарештовані, повідомляє "Газета.Ru" з посиланням на AP. Видання The Hollywood Reporter повідомляє, що також були затримані і журналісти, зокрема репортер The New York Times.

У результаті поліції довелося втрутитися. "Протестуючих неодноразово попереджали, що якщо вони вийдуть на проїжджу частину, то будуть арештовані", - повідомив представник поліції. Поки йшло затримання, правоохоронним органам довелося на якийсь час перекрити автомобільний рух у напрямі Брукліна, через що в нижній частині Манхеттена утворилися великі пробки. Більшість порушників громадського порядку вже відпущена.

Раніше в суботу, 1 жовтня, демонстранти провели ще два марші на Бруклінському мосту. Протестуючі проти генетично модифікованих продуктів перейшли по ньому з Брукліна до Манхеттену, а прихильники викорінювання бідності - в протилежну сторону. Обидві акції були мирні, ніхто заарештований не був.

Нагадаємо, акція протесту "Займайте Уолл-стріт!" триває вже два тижні. Її учасники висловлюють протест проти зловживань, які, в їх уявленні, допускають фінансові інститути США і транснаціональні корпорації. Останнім часом акція супроводжувалась протестами сотень її учасників. В п'ятницю увечері 30 вересня понад тисячу демонстрантів пройшли маршем повз штаб-квартиру нью-йоркської поліції.

На минулому тижні під час іншої демонстрації поліція заарештувала 80 осіб - в основному, за блокування дорожнього руху. Тоді співробітник поліції застосував балончик з перцевим газом проти чотирьох жінок. Відеоролик, що відобразив цей інцидент, розійшовся по Інтернету, викликавши обурення громадськості.

Раніше на цьому тижні поліція Нью-Йорка оголосила про початок розслідування у справі офіцера, який розпорошив сльозоточивий газ в очі учасниці одного з мітингів в рамках акції "Займайте Уолл-стріт!". Профспілка поліції вже виступила на стороні поліцейського. Організація зробила повідомлення, в якому мовиться, що дії офіцера були викликані "міркуваннями про безпеку своїх співробітників".

У протестуючих відсутній єдиний лідер і чітка програма дій. Проте, як заявляють учасники акції, вони мають намір залишатися на Уолл-стріт всю зиму.

Схожі акції пройшли в минулі дні і в інших містах США - Бостоні, Чікаго, Сан-Франциско. Як повідомлялося, в п'ятницю, 30 вересня, тисячі людей провели демонстрацію біля головного відділення банківського гіганта Bank of America в місті Бостон штату Массачусетс, 20 мітингуючих були заарештовані.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 921 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ