Чт, 2024-04-25, 08:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 21 » У Новій Зеландії викинулися 24 дельфіни, а мертвих птахів знаходять вже й у Пекіні
21:19
У Новій Зеландії викинулися 24 дельфіни, а мертвих птахів знаходять вже й у Пекіні
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Зграя з 24 гринд, яких ще називають чорними дельфінами, викинулася на мілину в мангрових чагарниках новозеландського острова Північний, всі тварини загинули, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на представника новозеландської служби охорони природи Джонатана Максвелла.

Десять гринд знайшли на мілині бухти Паренгаренга ще живими, проте їхній стан був дуже тяжким, крім того, погодні умови і довге очікування приливу не залишали надії на їхнє повернення в океан. Тому гринд довелося приспати.

"На жаль, ситуація склалася не на користь цих тварин. Нам нічого не залишалося, крім як полегшити їхні страждання", - заявив Максвел.

Гринди, або чорні дельфіни - морські ссавці із загону китоподібних. Тіло гринди - завдовжки 8,5 метра, повністю забарвлене в чорний колір за винятком білої плями під підборіддям у формі якоря, звідси і друга назва цих тварин. Вага гринди становить у середньому 800 кілограмів, проте бувають і екземпляри з вагою понад дві тонни.

У Новій Зеландії кити та дельфіни часто викидаються на берег. Здебільшого це трапляється в літні місяці, коли зграї ссавців мігрують в Антарктичні води або повертаються звідти повз узбережжя Нової Зеландії.

Як правило, якщо одна гринда викидається на берег, то інші намагаються допомогти їй і врешті розділяють її долю.

Так, наприклад, в 2009 році майже 200 морських ссавців родини дельфінових (вид гринда звичайна) викинулися на берег на острові поблизу південного австралійського штату Тасманія. За підрахунками учасників рятувальної операції, живими лишилося 54 гринди. Крім того, серед них були 7 звичайних дельфінів, які так само викинулися на берег.

А незадовго до цього на берег поблизу Тасманії викинулося більш як 400 кашалотів, 48 тварин загинули. До цього в листопаді 2008 року на острові Тасманія викинулися щонайменше 150 чорних дельфінів, 54 загинуло. Також подібний випадок зафіксували і на Філіппінах, де на берег в районі затоки Маніли викинулися понад 200 дельфінів, троє з яких померли.

А тим часом масову загибель диких птахів зафіксовано в приміському районі Пекіна - в околицях села Шацзиїн. Там уздовж берегів річки Сяоцин виявлено десять мертвих чорних дроздів, диких качок і сорок, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Ми не виявили у загиблих пернатих ознак пташиного грипу або якогось іншого інфекційного захворювання", - сказав співробітник центру санітарно-епідемічного контролю.

Він не відкинув того, що вони загинули від голоду та несприятливих погодних умов. Проте фахівці-орнітологи відзначають, що птахи можуть протягом тривалого часу переносити холод і нестачу кормів, якщо поряд є вода для пиття. Вода в річці Сяоцин вважається чистою.

Відзначимо, що за останній місяць в багатьох країнах світу було зафіксовано масову загибель птахів. Так, більше двох тисяч мертвих дроздів упали на місто Біб в американському штаті Арканзас. У той же час на початку місяця майже сотні мертвих птахів, серед яких галки, ворони і сороки, виявили жителі міста Фальчепінга, розташованого на південному заході Швеції.

Також понад тисячу звичайних горлиць та інших птахів родини голубиних було знайдено мертвими поблизу міста Фаенца, в північній італійській провінції Равенна. Пізніше подібні випадки зафіксовано в Канаді, Туреччині і Румунії.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 921 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ