Пт, 2024-04-26, 03:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 24 » У Північній Америці розповсюджується новий грибок, смертельно небезпечний для людини
22:12
У Північній Америці розповсюджується новий грибок, смертельно небезпечний для людини
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/


Мікробіологи виявили в Північній Америці новий вигляд грибка, який може вражати легені і мозок людини аж до летального результату. Грибок виявили в канадській провінції Британська Колумбія і північно-західних американських штатах.
У чутливих до нього людей цей вид криптококу може викликати тривалий кашель, втрату ваги і загальне нездужання. В деяких випадках інфекція може уразити легені і мозок, що часто приводить до летального результату, передають МедНовости.ru з посиланням на ScienceNews.

З 218 хворих, зареєстрованих з 1999 року в Британській Колумбії, померли 24, або близько дев'яти відсотків. Небезпечніший штамп грибка приводить до летального результату в 25% випадків.

Cryptococcus gattii був вперше виявлений в Австралії. Згодом з'ясувалося, що він вельми поширений також в тропічних областях Африки. Цей грибок мешкає в ґрунті і корі дерев і в окремих випадках може викликати запалення легенів у людей, імунітет яких знижений через Віл-інфекцію або прийом імуносупресивних препаратів після трансплантації органів.

Проте в 1999 році Cryptococcus gattii був виявлений в невластивому йому помірному кліматі на канадському острові Ванкувер. З тих пір в прилеглих областях періодично фіксуються випадки викликаних ним захворювань. Спори грибка потрапляють в організм людини з повітрям і можуть нічим себе не проявляти протягом тривалого часу.

Нещодавнє дослідження мікробіолога Едмонда Бірнса-третього з Університета Дьюка в Дареме, штат Північна Кароліна, виявило в Орегоні новий, небезпечніший штам Cryptococcus gattii під назвою Vgiic. Цей штам частіше викликає важке захворювання у людей і може вражати також собак, кішок, овець та інших ссавців.

З Vgiic пов'язаний 21 випадок захворювання на території США, п'ять з яких (майже 25 відсотків) призвели до смерті хворих. Лікування інфекції включає тривалий (місяці, іноді роки) прийом протигрибкових препаратів і, в деяких випадках, хірургічне видалення грибкових розростань, відомих як криптококоми.

Не так давно інший вид грибків - Trichophyton tonsurans - поставив під загрозу дзюдо в Японії.

Епідемія грибкового захворювання уразила японських дзюдоїстів, а також спортсменів, що займаються західним єдиноборством і сумо. Зараження відбувається при контакті з ураженою шкірою суперника в процесі поєдинку.

Проблема виявилася настільки серйозною, що Всеяпонськая федерація дзюдо розцінила її як загрозу своєму виду спорту і ініціювала спеціальне дослідження для оцінки масштабів ураження.

Trichophyton tonsurans походить з Південної Америки. У 1960-х роках, після революції на Кубі безліч мігрантів завезли інфекцію в США. Американські борці заразили своїх європейських колег, а з Європи грибок розповсюдився до Японії.

Відзначимо, що заразитися грибком можна навіть при винесенні відра зі сміттям. Навіть при простому піднятті кришки відра з органічними відходами можуть розлетітися спори, які при вдиханні здатні завдати шкоди легеням. Чим більше спор ви вдихнете, тим гіршими можуть бути наслідки для вашого здоров'я, кажуть медики.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1558 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ