Вт, 2024-04-16, 18:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 17 » У прогнозі погоди на Нацрадіо розповіли про беззаконня і несправедливість у країні. АУДІО
17:10
У прогнозі погоди на Нацрадіо розповіли про беззаконня і несправедливість у країні. АУДІО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Національне радіо відмовилося від прямих увімкнень з Укргідрометцентру через те, що начальник відділу метеорологічних прогнозів розкритикувала ситуацію в країні в прямому ефірі, повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела у Національній радіокомпанії.

Так, 12 травня під час прямого включення Людмила Савченко почала розповідати про погоду зі слів про красу природи. Але потім заговорила про ситуацію в країні. "Не можна залишатися байдужим до цієї краси, що доповнюється ніжними запахами бузку та конвалій, мелодійними трелями птахів. Часом здається, що такі чудові дні дарує нам природа як компенсацію за той безлад, беззаконня та несправедливість, що відбуваються в нашій країні", - сказала Савченко.

"Незрозуміло, як можна не любити цей райський куточок на землі, цю країну, український народ, щоб так знущатися з нього. Поки що нас пестить лише лагідне весняне сонечко. Воно і завтра зігріватиме теплом жителів усієї України – від сходу до заходу, від північних областей до Криму", - продовжила Савченко.

"І хоч погодні умови в цих регіонах часом бувають різні, але український народ єдиний і, дай Боже, щоб нас ніколи і нікому не вдалося роз'єднати", – зазначила вона і далі заговорила про погоду.

Після цього вирішено випускати прогнози погоди тільки в текстовому режимі або ж у запису. Прямих увімкнень з Укргідрометцентру, як це практикувалося впродовж кількох десятків років, не буде, а начальника відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Людмилу Савченко усунено від ефіру. Всі матеріали від Укргідрометцентру будуть попередньо прослуховуватися та редагуватися випусковими редакторами.

"Українська правда" звернулася по коментар до першого заступника Гендиректора, директора дирекції інформаційного мовлення Романа Чайковського. Він підтвердив, що тепер прогнози погоди виходять у запису.

"Ключовий момент – якщо людина говорить про погоду, вона має говорити про погоду. Це не та тема, яка варта уваги. Коли людина говорить про погоду, вона має розповідати про погоду оперативно, кваліфіковано, якісно, дотепно, але погоду. От і все", - пояснив Чайковський.

Як відомо, Генеральним директор НРКУ є колишній прес-секретар Януковича Тарас Аврахов, призначений на цю посаду минулого року. Нещодавно на НРКУ припинила своє існування Всесвітня служба "Радіо України".

Метеоролог з Нацрадіо розуміла, що до ефіру її більше не пустять

Начальник відділу метеорологічних прогнозів Людмила Савченко була готова до того, що Нацрадіо усуне її від прямих ефірів на радіо після її критичних слів щодо ситуації в країні.

"Я зробила те, що зробила. У мене був такий настрій, я так думала, це мої переконання. Вони не змінилися. Я й сама думала, що більше виходити в ефір не буду", - сказала Савченко.

"Я розуміла, що для мене будуть наслідки і що можуть бути і далі", - додала вона. "Однак я не хочу, щоб вони були для когось іншого. Це були мої думки. Але ж у мене є керівництво. Вони можуть по-іншому думати", - сказала Савченко.

Вона також повідомила, що жодних штрафних санкцій до неї не застосовували. Водночас, за її словами, виходи в ефір з прогнозами погоди оплачувались додатково.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 891 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ