Пт, 2024-03-29, 00:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 1 » У разі паводку в Києві, вода може перевищити критичну точку на 2,5 метра, але метро не затопить
18:02
У разі паводку в Києві, вода може перевищити критичну точку на 2,5 метра, але метро не затопить
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


У разі виникнення паводку в Києві у зв’язку з весняним таненням снігу, рівень води перевищить критичну точку паводку на 2,5 метра. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції перший заступник начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації Іван Гаврилюк, передає УНІАН.
Він повідомив, що на 1 березня рівень води в Дніпрі в районі Києва піднявся на 489 сантиметрів. При цьому критичною точкою для початку паводка є рівень 715 см. "Ми готуємось до того, щоб убезпечити людей в разі виникнення паводку на території міста Києва",- сказав Гаврилюк.

Він повідомив, що очікується підтоплення Дарницького, Дніпровського, Деснянського та Подільського районів Києва. За його словами, в тих місцях, де очікується підтоплення, КМДА попередить населення про можливу небезпеку. Він зазначив, що готуються плани з евакуації населення, а також карти місць, де існує висока вірогідність паводку. "Для того, щоб в разі підтоплення, спокійно, без паніки виселити людей в безпечне місце", - наголосив Гаврилюк.

Гаврилюк додав, можливий паводок у Києві не загрожує підтопленню Київського метрополітену та Бортницької станції аерації.

Він пояснив, що тунелі метрополітену будуються так, щоб туди не потрапляла вода, включаючи можливий паводок.

Також Гаврилюк зазначив, що Бортницькій станції аерації паводок не загрожує у зв’язку з тим, що станція знаходиться на три метри вище критичної точки для початку паводку, що становить 715 см.

Крім того, у Києві максимальне водопілля прогнозується на середину квітня. Про це голова Держводгоспу Василь Сташук повідомив сьогодні під час селекторної наради з керівниками облдержадміністрацій з питань мінімізації наслідків можливої повені.

"Температурний режим дає підстави прогнозувати проходження піку водопілля на Дніпрі біля Києва у другій-третій декаді квітня", - сказав Сташук.

За його словами, аналізуються басейни сіх річок України, і сьогодні основна турбота приділяється басейну Дніпра, а також Дунаю.

У свою чергу, начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда додав, що у Києві у зв’язку з можливим водопіллям найбільша загроза підтоплення склалась для дачних масивів Осокорки, Бортничі, сіл Вишеньки, Гнідин, Корчувате. "Досягнення відміток підтоплення у межах неодамбованих територій - на Воскресенських і Русанівських садах", - додав він.

Кабінет міністрів надав 175 млн грн на боротьбу з повінню. З цих коштів фінансуватимуться роботи з пропуску льоду в річках Дніпровського і Дністровського каскадів шляхом зниження запасів води у водосховищах до максимально можливого рівня. Як повідомили в Держкомітеті з водного господарства, зменшення води в таких об'ємах відбудеться вперше за останні 15 років. На думку екологів, ці заходи можуть призвести до мору риби і, як наслідок, забруднення питної води.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1119 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ