Пт, 2024-04-19, 23:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 25 » У РФ пройде показ православної моди: футболки з духовно осмисленими текстами, костюми православних реперів
11:02
У РФ пройде показ православної моди: футболки з духовно осмисленими текстами, костюми православних реперів
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/
.

Російська православна церква активно наступає на сферу масової культури. У Москві 28 квітня у великодній тиждень пройде показ православної моди "Традиції і стиль", з дискусією про православний дрес-код, до участі в ній запрошений кінорежисер Нікіта Міхалков.

"Я сподіваюся, що там будуть не тільки хустки і сарафани, але і діловий одяг, футболки з духовно осмисленими текстами, костюми православних реперів, і що все це вдасться зібрати за досить короткий час", - заявив глава синодного відділу зі взаємин церкви і суспільства протоієрей Всеволод Чаплін, повідомляє "Интерфакс".

Священик входить в оргкомітет творчого вечора, який відбудеться в рамках великоднього творчого вечора "Великдень Красний". Під час заходу він зачитає великоднє поздоровлення і вручить дипломи учасникам модного показу.

На даний момент для участі в заході відібрано декілька дизайнерів. Серед них заступник глави Союзу православних корогвоносців, дизайнер Ігор Мірошніченко, який покаже футболки, бандани і ремені з православною символікою.

"Нашою колекцією ми не тільки сподіваємося звернути увагу на те, що можна бути модним, орієнтуючись на національно-релігійну традицію, але і відродити творчу ініціативу, направлену на створення модельно-виробничого руху для становлення російської православної моди", - сказав Мірошніченко.

Він відзначив, що православний дресс-код для нього - "це перш за все код російський", додавши, що відмінності в одязі в дореволюційній Росії були "чисто становими, але не віросповідальними".

У січні Всеволод Чаплін пропонував розробити спеціальний дрес-код для населення Росії.

"Непогано, що зараз компанії, вузи, школи вводять у себе дрес-коди. Добре б і загальноросійський дрес-код придумати, на стрип-бари і публічні будинки, так вже тому і бути, можна його не поширювати", - говорив Чаплін.

А днями Чаплін поділився з громадськістю ще однією своєю унікальною ідеєю, сказавши, що РПЦ розвиватиме "благопристойні" нічні клуби, де молодь читатиме і думатиме.

Крім того, Чаплін нещодавно пояснив, навіщо Російській православній церкві потрібна розкіш і чому священнослужителі мають право носити дорогі речі.

Отець Всеволод переконаний, що все це удаване багатство необхідне, щоб "відображати суспільний престиж Церкви".

Відповідаючи на питання про те, що "Святійший Патріарх нібито носить дуже дорогий годинник, нібито у нього дорогий автопарк, резиденція", священик відзначив: "Коли робляться певні подарунки, це природно: люди хочуть, щоб їхні ієрархи виглядали не гіршими, ніж представники світської влади, щоб храми виглядали не гіршими, ніж резиденції світських володарів...".

Питання про дорогий годинник і автомобілі священнослужителів виникло не випадково.

У 2009 році Патріарх Московський і всія Русі Кирило, що перебував в Україні з візитом, розповідав шахтарям Донбасу про кризу, користолюбців, духовні цінності і згубний лібералізм, який веде до пекла, тоді як на його руці красувався годинник марки Breguet вартістю до 36 тисяч євро.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 920 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ