Сб, 2024-04-20, 14:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 4 » У США хочуть скасувати 150-річний закон і припинити надавати громадянство за правом народження
14:49
У США хочуть скасувати 150-річний закон і припинити надавати громадянство за правом народження
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Впливові сенатори-республіканці пропонують переглянути законодавство США, яке автоматично дає право на американське громадянство кожному, хто народився на території країни, передає Бі-Бі-Сі .
Лідер республіканської меншості в Сенаті Мітч Макконнел заявив, що вважає за можливе проведення слухань з питання про внесення відповідної поправки до конституції країни.

Про необхідність скасувати закон, який дає американське громадянство будь-кому, народженому на території США, висловлюються також впливові конгресмени Джон Маккейн, Джон Кайл, Джеф Сешнс і Ліндсі Грехем.

Маккейн і Кайл представляють у Сенаті штат Аризона, де кількість жителів, народжених поза межами США, перевищує третину від 6,6-мільйонного населення.

"Не знаю, про що думали автори (чотирнадцятої) поправки, але сумніваюся, що про те, щоб хтось міг прилетіти з Бразилії, народити дитину, а потім повернутися з цією дитиною додому, зробивши цю дитину назавжди громадянином США", - заявив напередодні Джеф Сешнс.

Для того щоб скасувати право народженого в США на американське громадянство, необхідно внести нову поправку до конституції країни. Для цього потрібне схвалення двох третин в кожній палаті Конгресу.

Попередні спроби провести подібні зміни в законодавстві США зустріли опір в палаті представників.

Пропозиція сенаторів-республіканців, без сумніву, зустріне підтримку консервативно настроєної частини виборців напередодні листопадових виборів до Конгресу.

Питання, пов'язані з імміграцією, викликають великий інтерес в американському суспільстві. Спроби провести жорсткий імміграційний закон у штаті Аризона показали, що більшість населення США виступає за скорочення потоку іммігрантів до країни.

У середовищі іммігрантів з Латинської Америки спроби республіканців обмежити нинішні права народжених на території США, безумовно, викличуть неприйняття.

Іспаномовні іммігранти становлять найбільшу меншість в американському суспільстві, і на їхні виборчі переваги сильно впливає підхід тієї чи іншої політичної сили до питань, пов'язаних з імміграцією.

Сенатор Джон Маккейн заявив у вівторок, що хоч і підтримує перегляд питання про громадянство для народжених у США, тим не менше вважає зміну конституції "серйозним питанням".

"Я вважаю, що конституція - це дуже сильний, повний і ретельно пророблений документ, за допомогою якого наша країна успішно управлялася століттями, - заявив Маккейн. - Будь-які пропозиції щодо внесення змін до конституції мають бути ретельно продумані".

Сенатор Ліндсі Грехем, який бере активну участь в обговоренні майбутньої імміграційної реформи США, раніше виступав з пропозицією позбавити дітей нелегальних іммігрантів права на отримання громадянства.

А ось лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнел відмовився підтримати цю ініціативу, проте зазначив, що необхідно уважно розглянути випадки, коли нелегальні іммігранти спеціально приїжджають до США, щоб народити дитину і отримати для нього громадянство.

За оцінками міністерства національної безпеки США, у січні 2009 року на території країни проживали 10,8 млн нелегальних іммігрантів.

А згідно з даними дослідницького центру Pew Hispanic Center, в 2008 році діти 3,8 мільйона нелегальних іммігрантів з Латинської Америки отримали громадянство США. До речі, втікають до США й українці: кожен десятий українець, що в'їжджає до США, не повертається.

Чотирнадцята поправка до конституції США була ухвалена у 1868 році і свідчить, що "всі особи, які народилися або натуралізовані у Сполучених Штатах і підлеглі юрисдикції держави, є громадянами Сполучених Штатів і штату, в якому вони проживають".

Таким чином громадянство США отримували всі раби, завезені в країну, а також їхні майбутні діти.

Автор поправки Джекоб Ховард наполягав, що вона "звичайно ж, не буде стосуватися тих, хто народився на території США і є іноземцем, чужинцем, належить до сім'ї посла, іноземного міністра, зареєстрованого урядом Сполучених Штатів".

Проте у 1873 році генеральний прокурор США пояснив, що "юрисдикція" при трактуванні чотирнадцятої поправки стосується абсолютно будь-якої людини, народженої на території одного з американських штатів.

Захисники чотирнадцятої поправки наполягають, що вона покладена в основу цінностей американського суспільства і мало впливає на ситуацію з нелегальною імміграцією.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 973 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ