Сб, 2024-04-20, 04:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 6 » У США посилюється акція "Захопимо Уолл-стрит!"
11:25
У США посилюється акція "Захопимо Уолл-стрит!"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Кілька тисяч осіб пройшли в середу, 5 жовтня, маршем вулицями Південного Манхеттена в Нью-Йорку в рамках акції під назвою "Захопимо Уолл-стрит!", що триває від 17 вересня і вже перекинулася на інші американські міста.

Заважаючи руху транспорту, потоки людей, які помітно зросли за три тижні, простягнулися від крихітного скверу у фінансовому районі Нью-Йорка до Сіті-холу.

За деякими даними, кількість присутніх досягла рекордного рівня - близько п'яти тисяч осіб за рахунок підтримки профспілок і все більшої кількості студентів. Свої дії вони координують через соціальні мережі Twitter і Facebook за принципом флешмобів.

З настанням темряви, за відомостями очевидців, поліція провела арешти молодих людей, які намагалися прорвати загородження на вулицях навколо нью-йоркської біржі.

Не маючи єдиної вимоги, учасники акції називають те, що відбувається, революцією, але діють мирно, намагаючись привернути увагу до соціально-економічних проблем. Гасла закликають до кардинальних фінансовим реформ, справедливості, і навіть політичних перетворень під гаслом: "Геть капіталізм!".

Демонстранти засуджують великі банки і корпорації, які отримують величезні прибутки, тоді як через затяжну кризу в США люди втрачають роботу і добробут.

Аби привернути увагу, вони почали видавати і роздавати перехожим власну газету, яка агітує та інформує про акції протестів. "Сигнал з Єгипту, Сирії, Тунісу, Іспанії та Англії простий: Приєднайтеся до нас! Вставайте!" - пише в першому номері газета "Захоплений Уолл-стрит".

Центром протестів залишається сквер Зукотті-парк, де постійно перебувають близько 200 осіб. Вони ночують там-таки на картоні від коробок, оточивши себе плакатами і гаслами. Також діють бригади, на кожну з яких покладено конкретні завдання - з організації ночівлі, з політичних питань, для контактів з пресою, з медичної допомоги.

"Нас 99%!" - скандують присутні, протиставляючи собі 1% американців, які вважаються найбагатшими у США.

На четвер, як повідомляє сайт акції "Захопимо Уолл-стрит!", маршів у Нью-Йорку не планується - учасники протестів будуть проводити чергові засідання так званої Генеральної асамблеї, визначаючи плани і завдання на майбутнє, а також планують медитації, виставку малюнків і вечір поезії.

Акція "Захопи Уолл-стрит!" стартувала ще в середині вересня, коли її учасники розгорнули наметовий табір біля будівлі Нью-Йоркської фондової біржі і відтоді проводять демонстрації проти "фінансового тероризму".

Найбільша акція за останні дні сталася в суботу, 1 жовтня, коли тисячі демонстрантів пройшли маршем через Бруклінський міст, що з'єднує два райони Нью-Йорка - Манхеттен і Бруклін.

Кілька сотень людей вийшли на проїжджу частину, перекривши автомобільний рух. Поліція оточила порушників, які опинилися на дорозі, і заарештувала близько 700 з них, практично всі згодом були відпущені.

Демонстрантів підтримують і знаменитості, зокрема, режисер Майкл Мур і актриса Сьюзан Сарандон.

Крім того, активісти уже почали організацію акцій не тільки в США, а й за межами країни, зокрема в Празі, Мельбурні і Монреалі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 978 | Додав: admin | Теги: Захопимо Уолл-стрит
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ