Вт, 2024-04-16, 11:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 30 » У суді над Тимошенко важить не ім'я, а дотримання євростандартів-Мирослав Лайчак
13:34
У суді над Тимошенко важить не ім'я, а дотримання євростандартів-Мирослав Лайчак
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Про це в інтерв'ю "5 каналу" заявив головний парламентар від ЄС за угодою про асоціацію з Україною, директор Служби зовнішніх дій з питань Європи і Центральної Азії Мирослав Лайчак.

"Якщо колишній прем'єр-міністр знаходиться в суді, і проти нього відкривається судова справа - це звичайно викликає величезний інтерес в Європі, особливо, якщо це трапляється в такій державі як Україна, яка є нашим сусідом. Для нас прізвище і ім'я не ключове, для нас дуже важливий принцип. Якщо таку особу поставити перед судом, тоді, звичайно, всі дивляться за тим, щоб судовий процес був справедливим, транспарентним, щоб не було ніяких сумнівів. На жаль, цих очікувань не вдалося виконати. І у величезної частини держав, членів Європейського союзу і у депутатів Європейського парламенту, склалося сильне враження, що цей процес не виконав європейських стандартів. Тому це викликало ті реакції, про які ви тільки що говорили, і звичайно це зробило свій вплив на цілу атмосферу сьогоднішніх стосунків між Європейським союзом і Україною", - відзначив Лайчак.

"Звичайно, ця атмосфера має свій вплив, і особливо нам повинно бути ясно, що після завершення експертних переговорів, про сам текст договору, починається політична фаза - це ратифікація договору в парламентах країн-членів ЄС і в Європейському парламенті. Це дуже важливий факт в цілому процесі", - пояснив він.

Лайчак виразив надію, що за час, що залишився до грудневого саміту Україна - ЄС, дані перешкоди будуть зняті.

"Я хочу вірити, хочу висловити надію, що в той час, що залишився, який у нас є до завершення експертних переговорів у нас не буде перешкод того типу, тих сумнівів у системі функціонування судової системи в Україні, щоб просто не було перешкод для успішної ратифікації цього процесу", - заявив Лайчак.

Нагадаємо, 27 жовтня Європарламент ухвалив резолюцію, в якій виражається необхідність надати Україні перспективу членства в Євросоюзі за умови досягнення всіх критеріїв, включаючи принципи демократії, поваги прав людини, фундаментальних свобод і верховенства права.

При цьому в резолюції ЕП мовиться, "якщо вирок стосовно Тимошенко не буде переглянутий, це поставить під загрозу укладання Угоди про асоціацію і його ратифікацію, відсовуючи країну ще далі від здійснення своєї європейської перспективи"

Експерт: ЄС не збирається вводити санкції проти України

Європейський союз не збирається вводити санкції стосовно України у зв'язку з вироком екс-прем'єр міністрові Юлії Тимошенко, адже ЄС вважає Україну за важливого стратегічного партнера.

Про це в інтерв'ю "5 каналу" заявив головний парламентар від ЄС за угодою про асоціацію з Україною, директор Служби зовнішніх дій з питань Європи і Центральної Азії Мирослав Лайчак.

"Я навіть не хочу замислюватися про це, тому що у нас якість стосунків з Україною набагато вища, ми про санкції не говоримо, і не хочемо думати про це.

Для нас Україна найважливіший партнер в рамках європейського партнерства, держава, з якою ми просунулися далі за всіх в підготовці договору про асоціацію і зону вільної торгівлі, держава, яка є головуючою в Раді Європи.

Отже у нас очікування від України, від держави, яка чітко сказала, що бачить своє майбутнє в Європі, - наші очікування від України, звичайно на іншому рівні", - заявив Лайчак.

Раніше Мирослав Лайчак висловив думку, що Україна повинна грати по "клубних правилах", якщо хоче до ЄС, який, у своєму роді, є "клубом".

"Зрозумійте, Євросоюз - це клуб, а Україна хоче зближуватися з цим клубом і, можливо, стати його членом. Але якщо ви хочете вступити в клуб, ви приймаєте ті, що діють там, правила. Ви ж не почнете вимагати, щоб клуб прийняв ваші правила ради того, щоб ви стали його членом?! Отже тут все ясно і очевидно".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 824 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ