Чт, 2024-04-25, 01:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 4 » У "Свободі" обурені рішенням Європарламенту щодо Бандери
12:53
У "Свободі" обурені рішенням Європарламенту щодо Бандери
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Рішення Європарламенту від 25 лютого 2010 року, в якому висловлюється жаль у зв'язку з присвоєнням Степанові Бандері звання Героя України, вкотре продемонструвало приховану сутність цієї штучної і неміцної установи. Про це заявила член політради ВО "Свобода", депутат Львівської обласної ради Іріна Фаріон, повідомляє ЛІГА.новини.

"Це ніщо інше, як логічний зухвалий задум космополітичних євродепутатів, який є не тільки проявом грубої зневаги до одвічних устремлінь до суверенності нашої нації, а й до головного втілювача в життя цих ідей - Бандери", - цитує політика прес-служба партії.

"Убитий Бандера вельми показово виступає жорстким оскаржувачем такої проституційної поведінки дуже старої Європи, щоб вона могла пригадати, що саме націоналістичним способом створювала свої національні держави на межі ХVIII-ХIХ століть. Тепер ці держави, незважаючи на стабільні матеріальні блага, нагадують струпи етично-духовної звироднілості і вишуканого лицемірства", - підкреслила Фаріон.

Нагадаємо, що 25 лютого Європарламент ухвалив резолюцію щодо України, в одному з 22 пунктів якої євродепутати "висловили сподівання", що нова українська влада "перегляне рішення" про присвоєння Бандері звання Героя України через його співпрацю з нацистською Німеччиною.

Після цього представники Альянсу європейських національних рухів у Європарламенті заявили, що оскаржать це рішення на найближчому пленарному засіданні Європейського парламенту.

У свою чергу екс-президент України Віктор Ющенко готує лист до Європарламенту, щоб захистити свою позицію щодо присвоєння Бандері звання Героя України.

Також Чернівецька обласна рада ухвалила свого часу звернення до Європейського парламенту з приводу втручання у внутрішні справи України і необ'єктивного висвітлення історії України. Депутати вважають, що рекомендації Європарламенту Україні переглянути рішення щодо героїзації керівника ОУН "ображають почуття мільйонів українців", яких за своє прагнення до свободи і самостійності було піддано приниженню і репресіям.

Подібне звернення до Європарламенту вже направили депутати Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської обласних рад.

Тим часом лідер КПУ Петро Симоненко просить президента Віктора Януковича скасувати накази про надання звання Героя України Роману Шухевичу та Бандері.

Відзначимо також, що 1 січня 2011 року Київська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" провела смолоскипний марш на честь 102 роковин дня народження провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандери


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 870 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ