Пт, 2024-04-19, 15:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 18 » У Тимошенко в СІЗО проявилася невідома хвороба. Суд допустив до її захисту ще одного адвоката
21:55
У Тимошенко в СІЗО проявилася невідома хвороба. Суд допустив до її захисту ще одного адвоката
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Печерський районний суд Києва продовжує розгляд "газової" справи екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Автозак з Тимошенко прибув до будівлі суду за дві години до початку засідання.

Тимошенко у зв'язку з погіршенням здоров'я просить Печерський райсуд, щоб до неї в СІЗО допустили лікаря, якому вона довіряє. На засіданні 18 серпня адвокат Тимошенко Юрій Сухов нагадав, що подавав раніше відповідне клопотання для медогляду і взяття аналізів.

- Суд дозволив Титаренку захищати Тимошенко в "газовій" справі
- Тимошенко дасть свідчення, тільки якщо суд розгляне її клопотання і надасть час на підготовку
- Звинувачення просить суд дозволити медобстеження Тимошенко. Їй стало погано на засіданні суду
- Путін може дати свідчення у суді над Тимошенко, каже його прес-секретар
- Суд відмовився відпустити Тимошенко. Зустрітися зі своїм лікарем їй також не вдалося

"З'явилися тривожні сигнали, які не можна пояснити симптомами відомих хвороб", - сказав адвокат.

Тимошенко, звертаючись до суду, настійно попросила дати такий дозвіл. Однак головуючий суддя Родіон Киреєв сказав, що Тимошенко вже пропонували допомогу медиків СІЗО, але вона від неї відмовилася. Підсудна пояснила, що не довірить своє здоров'я цим медикам. "Наполягаю, щоб до мене допустили лікаря, якому я довіряю", - заявила вона.

Печерський районний суд міста Києва відмовився поставити на розгляд клопотання сторони захисту екс-прем'єра про дозвіл на допуск до Юлії Тимошенко лікаря для обстеження.

"Я знаю, скільки людей полягло в териконах Донецької області, тому відмовляюся від лікаря від влади і наполягаю, щоб мені дали лікаря, якому я довіряю", - сказала Юлія Тимошенко на початку судового засідання, повідомляє її персональний сайт.

Раніше соратник Тимошенко Олександр Турчинов заявив, що стан здоров'я Тимошенко, яка перебуває під вартою в Лук'янівському СІЗО, різко погіршився.

"Буквально вчора різко почало погіршуватися її здоров'я. З незрозумілих причин, по всьому тілі проявилися синці у вигляді судин, які лопнули", - заявив перший заступник лідера партії "Батьківщина".

"Нас дуже турбує ситуація, яка складається навколо різкого погіршення здоров'я Юлії Володимирівни. Сама Юлія Володимирівна ніколи не мала таких проблем, які вона отримала буквально відучора. Здоров'я настільки погіршилося, що вона не може зараз навіть здійснювати ті короткі прогулянки, які їй дозволяють відповідно до закону", - сказав Турчинов.

Він зазначив, що якщо суддя Киреєв і ті, "хто керує цим процесом", не дозволять негайно провести медичне обстеження Тимошенко, її прихильники будуть звертатися до всіх демократичних країн світу, в дипломатичні відомства, із заявою про те, що відбувається в слідчому ізоляторі. За словами Турчинова, життю лідера партії "Батьківщина" "загрожує небезпека".

Суд дозволив Титаренку захищати Тимошенко в "газовій" справі

На засіданні суду 18 серпня суд оголосив клопотання захисту Тимошенко, подані через канцелярію: про зміну запобіжного заходу (взяття на поруки або під заставу в 1 млн грн), про виклик свідків, про залучення до матеріалів справи низки доказів.

Киреєв, враховуючи великий обсяг клопотань, встановив наступний порядок їхнього розгляду. Спочатку суд розглядає клопотання про допуск як захисника адвоката Миколи Титаренка, потім заслухає свідчення Тимошенко, якщо вона побажає їх давати, потім суд вивчить можливість витребування документів і клопотання про виклик свідків. Після дослідження письмових доказів буде розглянуто клопотання про зміну запобіжного заходу для Тимошенко.

Адвокат Микола Сірий парирував, що такий порядок суперечить законодавству, а Киреєв обурився, що захист Тимошенко "перетворює процес на перелік заяв".

Потім суд допустив до захисту Тимошенко Олександра Титаренка, який вже був адвокатом Тимошенко у цьому судовому процесі.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура звинувачує Тимошенко у перевищенні посадових повноважень при укладанні "газових контрактів" з РФ 2009 року, чим державі було завдано збитків на суму понад 1,5 млрд грн. Печерський районний суд Києва розпочав розгляд "газової справи" 24 червня. 5 серпня на засіданні суду Тимошенко було заарештовано.

Тимошенко дасть свідчення, тільки якщо суд розгляне її клопотання і надасть час на підготовку

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко наполягає на розгляді її клопотань і надання часу для підготовки до дачі свідчень в суді.

Тимошенко звернулася до судді Родіона Киреєва: "Наполягаю на розгляді клопотань, які знаходяться у Вас на руках. І після того, як Ви надасте час для підготовки, я буду давати свідчення".

"Я не можу приступити до дачі свідчень, поки ви не витребуєте докази, які ви раніше відмовлялися витребувати", - зазначила Тимошенко.

За її словами, насамперед йдеться про звіт аудиторської компанії Ernst and Young і угоді між "Нафтогазом" і "Укртрансгазом" на закупівлю технічного газу.

Крім цього, захисники Тимошенко просять долучити до справи копію постанови Верховного суду Росії у справі генерала Олійника, інформаційні матеріали "Української правди" щодо Тетяни Корнякової, копії документів зі Стокгольмського арбітражу за позовом "Газпрому" і довідку Інституту української мови щодо значення слова "директива".

Також Тимошенко наполягає на виклику свідків захисту. Зокрема, Михайла Лівінського і Петра Крупка.

Вона наполягає на розгляді клопотання про зміну їй запобіжного заходу та оголошення перерви в судовому засіданні на три дні, щоб вона могла напрацювати спільну позицію з захисниками.

"Я, пане суддя, не хотіла б, щоб ви хоча б годину провели за ґратами незаконно коли-небудь. Тому я наполягаю на розгляді клопотання про зміну запобіжного заходу... А якщо ви не надасте перерву, то професійних пояснень (показань) не можна буде дати", - сказала екс-прем'єр.

Крім того, сторона захисту наполягає на негайному задоволенні клопотання про дозвіл на огляд Юлії Тимошенко лікарем, бо це клопотання вже два дні залишається без розгляду. "Начальник слідчого ізолятора сказав, що пустить лікаря Юлії Тимошенко, тільки якщо буде дозвіл судді. Ви маєте розуміти, що жодна "швидка" не має в своєму складі фахівців з вузьких питань. Ви фактично залишаєте людину без медичної допомоги. Ми наполягаємо і просимо вирішити це питання, бо інакше Юлія Тимошенко не зможе брати участь у цьому процесі", - сказав адвокат Микола Сірий.

Вона підкреслила, що розгляд всіх клопотань, зокрема про допит нових свідків і долучення нових документів - необхідні умови перед її допитом у суді.

Суддя Киреєв помітно нервував, реагуючи на такі заяви підсудної. Більш як півгодини тривали суперечки головуючого судді і Тимошенко, а також її адвокатів.

Киреєв погодився з доводами підзахисної і почав розглядати клопотання. Зараз він їх оголошує.

Ряд свідків вже дали показання в суді, з-поміж них - третій президент України Віктор Ющенко. Сьогодні планувався допит самої Тимошенко.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 924 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ