Пт, 2024-03-29, 17:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 22 » У Вашингтоні був усунений зі служби кардинал через скандал навколо педофілів-священиків
16:32
У Вашингтоні був усунений зі служби кардинал через скандал навколо педофілів-священиків
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/


У США набирає обертів скандал навколо священиків-педофілів. У Вашингтоні через протести з боку жертв сексуальних домагань католицьких священиків був усунений від проведення на цьому тижні святкової служби колумбійський кардинал Дієго Кастрійон Ойос.
Жертви домагань звернулися зі скаргою, вимагаючи усунути кардинала від проведення служби на тій підставі, що він висловлював схвалення французькому єпископові, що не доніс на священика-педофіла, передає Бі-Бі-Сі.

Даріо Кастрійон Ойос повинен був очолювати католицьку службу в столиці США, присвячену п'ятій річниці інтронізації Папи Римського Бенедикта XVI.

Організатори служби, підготовка до якої йшла три роки, заявили, що провели консультації з кардиналом Ойосом, який повинен був вести службу, і домовилися знайти йому заміну, щоб "допомогти зберегти урочистість, шанобливість і красу служби".

Рішення усунути колумбійського кардинала від участі в месі було ухвалене після того, як відразу кілька місцевих священиків відмовилися приходити на службу, яку вестиме Даріо Ойос.

У вівторок правозахисники офіційно звернулися до архієпископа Вашингтона з проханням знайти кардиналові заміну, оскільки його участь в службі стане "неправильним сигналом".

Минулого тижня Ватикан підтвердив, що в 2001 році кардинал Ойос написав листа з подякою французькому єпископові П'єру Пікану за те, що той захищав священика, що роком раніше потрапив у в'язницю за звинуваченням у педофілії.

На той момент Даріо Ойос очолював у Ватикані Конгрегацію у справах духівництва, що відповідає за призначення католицьких священиків по всьому світу.

Папа Римський вперше використовував формулювання "сексуальне насильство"

Раніше Папа Римський Бенедикт XVI пообіцяв розібратися в скандалі з сексуальними домаганнями з боку священиків. Однак які саме дії він збирається чинити, щоб проаналізувати скандал, понтифік не уточнив.

Проте вчора, 21 квітня, Папа Римський Бенедикт XVI вперше удався до конкретики під час опису скандалу навколо звинувачень у прикритті педофілів з-поміж вищих ієрархів Римської католицької церкви.

Понтифік вперше вдався до формулювання "сексуальне насильство". Таким чином він відреагував на прохання не використовувати розмитих фраз, а дати чітку оцінку події.

У зверненні з традиційною промовою до присутніх на площі Святого Петра в Римі, Папа лише розповів про свій візит на Мальту, де він зустрівся з жертвами домагань, передає ВВС.

"Я хотів зустрітися з деякими людьми, які стали жертвами сексуального насильства з боку представників духівництва. Я розділив з ними їхні страждання та емоції і помолився з ними, пообіцявши вжити заходів з боку Церкви", - сказав понтифік.

Цього року католицьку церкву вразила хвиля сексуальних скандалів. Багато з них сталися десятки років тому в Швейцарії, Нідерландах, Австрії, у рідній для Папи Німеччині та в США, а також в Ірландії.

Понтифіка також критикували особисто за те, що він не зробив жодних конкретних кроків стосовно одного зі звинувачених священників-педофілів, коли обіймав посаду Мюнхенського архієпископа.

Офіційний Ватикан ці звинувачення відкидає.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 1234 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ