Пт, 2024-03-29, 17:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 5 » Україна і країни Центральної Азії разом подолають логістичні складнощі в торгівлі - Гройсман сподівається
16:43
Україна і країни Центральної Азії разом подолають логістичні складнощі в торгівлі - Гройсман сподівається
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Україна має спільно з країнами Центральної Азії, з-поміж яких Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменістан і Узбекистан, подолати логістичні складнощі в торгівлі, зумовлені російською транзитною блокадою.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з послами зазначених країн у Києві, повідомляє УНІАН.

"Ті цифри, які ми маємо сьогодні за товарообігом, я думаю, що ні вас, ні Україну не влаштовують. Ми розуміємо, що є низка логістичних складнощів, які штучно створені, але ми маємо знайти рішення, яке дозволить повернути на колишні позиції наші торговельні відносини, розвинути взаємодію нашого бізнесу. Я переконаний, що є чіткі сфери, де ми можемо знайти правильні рішення", - сказав він.

За словами Гройсмана, вихід із цієї ситуації передбачає ухвалення рішень на найвищому рівні.

"Як ви знаєте, наприкінці серпня ми підвищили рівень міжурядових комісій. Це говорить про те, що для нас дуже важливо, щоб рівень ухвалення рішень був настільки високий, щоб рішення були ефективно імплементовані й реалізовані", - зазначив прем'єр.

У свою чергу, посол Туркменістану Нурберди Аманмурадов, який представляв позицію присутніх послів, висловив готовність співпрацювати з Україною в поліпшенні транспортних коридорів задля нарощування обсягів торгівлі.

"У Туркменістані відбудеться міжнародний транспортно-транзитний форум, що особливо важливо, оскільки ви згадали транспортний коридор та торгово-економічні відносини. Ми втратили деякі моменти. Є український варіант через Одеський порт, Баку, Туркменбаші або Актау. Є можливість, що він буде працювати", - зазначив він.

За словами посла, Туркменістан також реалізує масштабний інфраструктурний проект з Афганістаном, який також може стати шляхом для транзиту.

Як повідомлялося, через російські транзитні обмеження український експорт до країн Центральної Азії в січні-липні 2016 року знизився на 35,5%.

При цьому найбільше знизився експорт до Казахстану - на 45%. 15 вересня Україна в рамках своєї участі у Світовій організації торгівлі розпочала процедуру оскарження рішення уряду РФ про введення заборони на транзит українських товарів із російської території в напрямку третіх країн.

Свою позицію Україна вже представляла на Генеральній раді СОТ 24 лютого і 27 липня цього року, а також на засіданнях відповідних комітетів СОТ. Причому аргументи української сторони підтримали делегації Канади, США, ЄС, Японії, Австралії, Швейцарії, Кореї та Туреччини.

Взаємні торговельні обмеження між Україною і Росією були введені в січні цього року через те, що між Україною і ЄС почав діяти режим вільної торгівлі. Взимку було значно обмежено експорт українських товарів до Росії, а потім було накладено повне ембарго на експорт продовольства з України до Росії.

У липні Росія продовжила політику торговельних обмежень, закривши транзит українських товарів по своїй території в напрямку третіх країн, перш за все Казахстану і Киргизстану.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 671 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, логістичні складнощі, торгівля, країни Центральної Азії, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ