Пт, 2024-03-29, 16:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 27 » Україна хоче відкрити у Москві іншу бібліотеку, вже при посольстві
15:02
Україна хоче відкрити у Москві іншу бібліотеку, вже при посольстві
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна ініціює створення в Москві повноцінної Бібліотеки української літератури при Національному культурному центрі посольства України в РФ на Арбаті. Про це сказав міністр освіти, науки, молоді й спорту України Дмитро Табачник у середу за результатами засідання української частини підкомітету з питань гуманітарної співпраці українсько-російської міждержкомісії, повідомляє РИА "Новости".

"З цією ініціативою ми будемо звертатися до Януковича. Відповідні документи підготовлено Міністерством закордонних справ і Міністерством освіти, науки, молоді та спорту", - сказав Табачник.

Він зазначив, що Бібліотека української літератури в Москві, у якій проводилися обшуки, зараз працює у звичайному режимі. Табачник сказав, що не бачить суперечностей в одночасній роботі української бібліотеки, яка фінансується урядом Москви, і майбутньої бібліотеки при українському посольстві.

Відзначимо, що відповідно до постанови уряду Москви, Бібліотека української літератури в Москві є самостійною державною установою культури. Також функціонує інформаційно-довідкова бібліотека при Національному культурному центрі в Москві, однак її основний фонд за обсягом (7 тисяч одиниць) поступається не лише фондам районних, а й деяких сільських бібліотек України.

А нещодавно Табачник повідомив, що у Москві планується відкриття загальноосвітнього навчального закладу з українською мовою викладання. За словами міністра, це питання зараз опрацьовується з Міністерством освіти і науки РФ, департаментом освіти уряду Москви за підтримки українського посольства в Росії та особисто посла Володимира Єльченка.

Нагадаємо, що Бібліотека української літератури в Москві нещодавно опинилася у центрі скандалу і викликала багато дискусій та суперечностей у російсько-українських відносинах.

Як повідомлялося раніше, 23 грудня 2010 року, відділ боротьби з екстремізмом МВС РФ провів перший обшук і вилучив з Бібліотеки української літератури в Москві більш як 50 книг для проведення психолінгвістичної експертизи. Працівники міліції в електронному каталозі набрали слово "націоналізм" і вилучили всі видання, в яких було виявлено це слово. 24 грудня посол України в РФ Єльченко повідомив, що книги з бібліотеки вилучені в рамках кримінальної справи за фактом розповсюдження екстремістської літератури.

26 грудня директор бібліотеки Наталія Шарина повідомила, що після цього бібліотеку опечатано і закрито. За її словами, 24 грудня в бібліотеці відбувся другий обшук, у результаті якого були вилучені жорсткі диски з комп'ютерів, а також читацькі квитки.

Вже 12 січня в Міністерстві закордонних справ України повідомили, що Бібліотека української літератури в Москві повністю відновила роботу в звичайному режимі. При цьому директор бібліотеки Шарина відзначила, що кримінальну справу за фактом розповсюдження екстремістської літератури в бібліотеці не закрито.

Але незабаром у єдиній українській бібліотеці російської столиці пройшов третій обшук. Також під час цього обшуку було вилучено сервер, а директора побив співробітник міліції.

У свою чергу, у посольстві України в Москві повідомили, що уряд Москви налаштований і надалі підтримувати діяльність Бібліотеки української літератури. Водночас посол України в Російській Федерації Єльченко запевняв, що ситуацію навколо Бібліотеки української літератури в Москві буде остаточно врегульовано найближчим часом.

А в той же час, Янукович передав Бібліотеці української літератури в Москві підбірку книжок, начебто із власної колекції.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 871 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ