Пт, 2024-04-19, 21:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 29 » Україна нарощує аграрний експорт до Азії в умовах триразового падіння поставок до РФ - Мінагропрод
15:42
Україна нарощує аграрний експорт до Азії в умовах триразового падіння поставок до РФ - Мінагропрод
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Україна нарощує експорт продукції сільського господарства до країн Азії в умовах постійного скорочення поставок до Російської Федерації, частка якої в структурі аграрного експорту в січні-жовтні знизилася до 2,2% з 6,7% роком раніше. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики і продовольства Ярослав Краснопольський під час Години запитань до уряду в парламенті, передає УНІАН.

"В умовах різкого скорочення поставок української продукції до Російської Федерації нарощується експорт до країн Азії. Цифра в загальному експорті до Російської Федерації становить трохи більш як 2%", - сказав Краснопольський.

За його словами, водночас на країни Азії припадає 47% експортних поставок української сільгосппродукції, а на країни Євросоюзу – 26,4%.

"У структурі експорту сільськогосподарської та харчової продукції скоротилася частка (Росії – ред) з 6,7% за 10 місяців 2014 року до 2,2% за результатами 10 місяців (2015 року). Таким чином, ми бачимо, що український бізнес готується до того, що може бути накладено ембарго з боку Російської Федерації", - наголосив Краснопольський.

За його словами, в абсолютних цифрах експорт до Росії за 10 місяців становив 253 млн дол., тоді як за підсумками 2014 року українські виробники виручили від поставок до РФ 983 млн дол. Молоко, яйця, птиця, зернові, олійні, цукор і кондитерські вироби вже не постачаються до Росії.

Як повідомлялось, за словами прем`єр-міністра Арсенія Яценюка, втрати України в разі запровадження Росією продовольчого ембарго в 2016 році становитимуть 600 млн дол.

Разом з тим Мінагропрод заявляє, що такі дії Росії не вплинуть на український АПК, зазначаючи, що основним ринком збуту українських сільгосптоварів є країни Азії, ЄС та Африки.

Російська сторона неодноразово заявляла, що в разі набуття чинності Угоди про зону вільної торгівлі, вона буде змушена накласти ембарго на імпорт української продукції. Міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв повідомив, що уряд Росії прийняв рішення накласти заборону з 1 січня 2016 року.

Україна обіцяє вжити відповідних заходів у разі запровадження Росією ембарго. Євросоюз і Україна не збираються відкладати створення зони вільної торгівлі, яка почне діяти з 1 січня 2016 року, і вносити будь-які зміни до тексту Угоди про асоціацію.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 686 | Додав: adminA | Теги: аграрний експорт, падіння поставок, Мінагропрод, РФ, Україна, Азія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ