Пт, 2024-04-19, 16:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 26 » Україна та НАТО розпочнутьт ліквідацію радіоактивних відходів, Україна допоможе в антипіратській операції НАТО
17:45
Україна та НАТО розпочнутьт ліквідацію радіоактивних відходів, Україна допоможе в антипіратській операції НАТО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна та НАТО готові розпочати вже у вересні проект з ліквідації радіоактивних відходів, накопичених у результаті реалізації оборонних програм часів Радянського Союзу, повідомив глава місії України при НАТО посол Ігор Долгов, передає "Інтерфакс-Україна".

- Україна розглядає свою участь в антипіратській операції НАТО

За його словами, підготовчий процес проекту вже практично завершився. Зокрема, відбулися оцінювальні візити експертів НАТО на місця дислокації небезпечних поховань, місія з оцінки ризиків NAMSА (Організація НАТО з питань матеріально-технічного забезпечення і постачань).

"Залишається підписати імплементаційну угоду, яка визначить практичні параметри роботи, а також визначити державу-лідера, яка в цьому фонді відіграватиме ключову роль", - сказав український дипломат.

Долгов зазначив, що першим з об'єктів, як очікується, буде об'єкт "Вакуленчуки" на Житомирщині, на реалізацію якого буде спрямовано 899 тис євро. Його реалізацію сторони готові розпочати вже нинішньої осені. Для подальшої роботи визначено також п’ять інших аналогічних об'єктів, розміщених у різних регіонах України, повідомив посол.

"Важливо розуміти, що співпраця України з НАТО - це не лише співробітництво збройних сил, спільні навчання, сили реагування тощо. Значна частина нашої взаємодії здійснюється в тих сферах, які важливіші та зрозуміліші для суспільства, й тому хотілося б, щоб суспільство про це знало більше", - наголосив Долгов.

У зв'язку з цим він навів як приклад іще один проект співпраці України з НАТО щодо ліквідації надлишкового озброєння та застарілих боєприпасів. "Усім відомо, яким небезпечним є зберігання застарілих боєприпасів. Що швидше і більше таких небезпечних складів буде впорядковано, а озброєнь і боєприпасів - знищено, то краще. Там живуть люди, й це важливо для них", - заявив глава місії України при НАТО.

Раніше повідомлялось, що американці побудують сховище ядерних відходів для ЧАЕС.

Україна розглядає свою участь в антипіратській операції НАТО

Київ серйозно розглядає можливість участі в антипіратській операції НАТО "Океанський щит" - питання перебуває на стадії обговорення, повідомив Ігор Долгов.

Дипломат пояснив, що участь України в операції НАТО передбачає надання корабля, який "має бути готовий до такої операції і на час участі не повинен бути задіяний в інших операціях". "Це потребує ретельного планування та підготовки. Щойно всі ці параметри буде відпрацьовано, буде сформовано офіційну відповідь на запит НАТО", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про можливе збільшення української присутності в Афганістані з метою підготовки сил безпеки, Долгов зазначив, "що в цьому напрямі існують два аспекти". Зокрема, вже ухвалено рішення і готуються до відправлення двоє українських фахівців, які виконуватимуть тренувальні функції у складі литовського підрозділу у сфері вертолітної підготовки. За словами глави місії, другою частиною цього питання є підготовка фахівців Афганістану, а також, можливо, країн Центральної Азії у сфері боротьби з наркотиками.

"Українська кінологічна служба здобула дуже хорошу серйозну репутацію у світі. Тому суть нашої пропозиції полягає в тому, щоб допомогти підготувати кінологів для афганського кордону у сфері боротьби з наркотиками", - пояснив Долгов, додавши, що наразі проект перебуває на етапі розробки: вивчається питання, де краще й ефективніше здійснювати таку підготовку.

Про те, що НАТО розраховує на долучення України до своєї операції з боротьби з піратством, нещодавно заявив помічник генерального секретаря Альянсу з питань політичних відносин і політики безпеки Дірк Бренгельманн.

"Українські кораблі та моряки дедалі частіше стають жертвами нападів піратів поблизу Африканського Рогу. Українські ВМС мають досвід співпраці з НАТО у рамках антитерористичної операції Середземномор'я, і було б доцільно, якби українські ВМС долучилися також до операції НАТО з протидії піратам", – наголосив Бренгельманн.

Як відомо, українські військові вже беруть участь в антипіратській операції Євросоюзу "Атланта".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 918 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ