Чт, 2024-04-18, 23:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 30 » Україна зіллється з РФ ще й в атомній галузі: створять СП і не лише
20:55
Україна зіллється з РФ ще й в атомній галузі: створять СП і не лише
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Російські "Атоменергомаш" і український "Турбоатом" можуть створити спільне підприємство в атомній галузі на паритетній основі, повідомив сьогодні, 30 квітня, глава "Росатому" Сергій Кирієнко. "Одна з можливих версій - це спільне підприємство, цілком можливо, на паритеті", - заявив він. Так він відповів на питання про те, в якому вигляді може бути співпраця між Росією і Україною в атомній галузі, передає "Інтерфакс-Україна".
Кажучи про можливе спільне підприємство, Кирієнко додав, що "конфігурація може бути набагато ширшою". "Є ще п'ять-шість українських підприємств, які дуже серйозно задіяні вже сьогодні. А якщо буде спільна програма, то серйозніше будуть задіяні і в спорудженні атомних станцій в Україні і в Росії", - сказав глава "Росатому".

Ці підприємства "знаходяться в приватних руках, але яка різниця", зазначив він.

Кажучи про розподіл часток в можливому спільному підприємстві, глава "Росатому" сказав, що можна визначити необхідні активи, скласти їх, провести оцінку внесених активів і відповідно визначити паї.

"Врешті-решт, повноваження учасників не завжди визначаються паями. Вони визначаються ще угодою акціонерів. У цьому сенсі "50 на 50" не завжди найкраща конструкція, але таке можливе", - підкреслив Кирієнко.

Також Кирієнко повідомив, що угода про будівництво 3-го і 4-го блоків Хмельницької АЕС буде підписана в пакеті з договором про фінансування цього будівництва.

Він зазначив, що приступити до будівництва компанія зможе достатньо швидко, але багато що залежатиме від підписання угоди про надання кредиту в обсязі 5-6 млрд дол.

"Думаю, ми швидко це (розпочати будівництво) зможемо зробити, але припускаю, що угода про будівництво 3-го і 4-го блоків Хмельницької АЕС буде підписана в пакеті з кредитною угодою", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше Росія запропонувала Україні протягом III кварталу 2010 року створити спільне підприємство у галузі атомної енергетики для розробки Новокостянтинівського родовища урану. Пропозиції щодо співпраці привіз особисто прем'єр-міністр Путін. На переговорах з президентом Віктором Януковичем і прем'єр-міністром Миколою Азаровим російський прем'єр запропонував створити великий холдинг, який охоплював би об'єднану генерацію, атомне машинобудування і паливний цикл.

Слід зазначити, що під час візиту президента Росії Медведєва в Україну буде підписано понад 10 українсько-російських угод. Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко. На запитання, чи будуть у наступні два-три тижні ще якісь доленосні рішення у відносинах між Україною і Росією, він відповів: "Чекайте 17 травня (візиту Медведєва до Києва). Насправді, ми готуємо понад десяток угод. Вони різного масштабу, але більшість з них дозволяє зрушити ті проекти, які досить довго вже розроблялися, але гальмувалися з суто політичних причин".

Про те, що підписані угоди з Росією скоро посипляться як з рогу достатку, не приховують і у правлячій Партії регіонів. Зокрема, "регіонал" Вадим Колесніченко переконаний, що угода про ЧФ РФ - це тільки перший крок до зміцнення міждержавних відносин.

"Ми повинні розуміти, що це (оренда військової бази - ред.) - тільки одна частина наших можливих угод. Це і питання Єдиного економічного простору, це питання Митного союзу... Ми пропонуємо, щоб Російська Федерація і представники їхнього Митного союзу ввійшли теж до СОТ, і тоді всередині СОТ ми все-таки створимо свою структуру. Це зрозуміло і очевидно, і нам це вигідно", - прокоментував заяву президента про неможливість долучення України до Митного союзу з Росією Колесніченко.

Україна заощадить більш як 1 млрд дол при підписанні контракту на постачання ядерного палива

Знижка Україні при підписанні 25-річного контракту на постачання ядерного палива українській стороні може становити більше 1 млрд дол, повідомив глава "Росатому". "Чим довше термін контракту, тим більше знижки. Це великі гроші. Якщо ми говоримо про 25-річний контракт, то за період в 25 років знижки, які ми пропонуємо українським партнерам, - це цифра, що вимірюється більш ніж мільярдом доларів", - заявив Кирієнко.

Він підкреслив, що ця цифра є лише знижкою, а не ціною контракту".

Також він повідомив, що загальні інвестиції в освоєння Новокостянтинівського родовища уранових руд в Україні можуть становити близько 500 млн дол.

"Новокостянтинівське родовище ще не освоєне і вимагає великих грошей. За нашими оцінками, потрібно до 500 млн дол, щоб його підняти", - сказав він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 997 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ