Чт, 2024-04-25, 22:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 16 » Україна зробила лише 4 з 69 кроків на шляху до Євросоюзу, заявляють експерти
07:16
Україна зробила лише 4 з 69 кроків на шляху до Євросоюзу, заявляють експерти
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна виконала лише чотири з понад 60 проаналізованих пріоритетів реформ, передбачених Порядком денним асоціації (ПДА), - ключовим документом, який сьогодні регулює відносини між Україною і Європейським союзом. Про це свідчать результати другого етапу (липень-жовтень 2010 року) суспільного моніторингу виконання ПДА, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Так, за словами керівника проекту, глави Ради українського незалежного центру політичних досліджень Юлії Тищенко, тенденції протягом липня-жовтня характеризуються як позитивними діями інститутів влади з виконання ПДА, так і стагнацією змін по питаннях політичного діалогу.

"Результати суспільного моніторингу демонструють сповільнений характер євроінтеграційних реформ і частково брак інформації про політику у сфері європейської інтеграції. Це викликає занепокоєння, оскільки низьке "середнє арифметичне" політики у цій сфері може служити показником реформ у державі в цілому", - підкреслила вона.

При цьому експерт констатувала, що відчувається брак відкритої дискусії щодо українського інтересу в цій сфері і реальних дій влади, які повинні наблизити Україну до Європейського Союзу.

Тищенко також повідомила, що протягом другого етапу моніторингу було проаналізовано 69 пріоритетів ПДА, і за результатами експертів Україна виконала лише чотири пріоритети, у стадії виконання знаходяться 55 пріоритетів, ще десять виконані не були. У звіті моніторингу сказано, що виконаними експерти вважають окремі пріоритети у сфері торгівлі, співпраці у сфері енергетики, зокрема, з ядерних питань.

"Переважна більшість пріоритетів ПДА перебуває на стадії виконання, але у деяких сферах ситуація не покращилася порівняно з першим етапом моніторингу (березень-червень 2010 року). Наприклад, у розробці необхідних законодавчої і інституційної рамок у сфері управління міграцією", - сказано в звіті.

Невиконаними вважаються питання, пов’язані з окремими складовими політичного діалогу, забезпеченням дотримання прав людини і основних свобод, державного внутрішнього контролю і зовнішнього аудиту і контролю, інформаційного суспільства, охорони природного довкілля.

Варто зазначити, що другий етап суспільного моніторингу дій влади проводився у рамках реалізації проекту "Виконання ПДА між Україною і ЄС: експертний погляд". Участь у проекті взяли 30 експертів неурядових аналітичних центрів.

Як повідомлялося, саміт Україна-ЕС, який пройде 22 листопада в Брюсселі, може підтримати надання Плану дій по скасуванню віз для України.

Згідно із проектом документа, лідери країн-членів ЄС планують заявити про те, що саміт з Україною буде спрямовано на посилення переговорів про угоду про асоціацію й про створення зони вільної торгівлі.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 898 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ