Пт, 2024-04-19, 09:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Грудень » 13 » Україні G7 продовжить допомагати з ППО та військовим обладнанням
00:12
Україні G7 продовжить допомагати з ППО та військовим обладнанням
Інші останні Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні на сайті holosUA.com/

Країни "Групи семи" продовжать надавати Україні підтримку, необхідну їй для захисту від російської агресії.

Про це йдеться у спільному комюніке за результатами віртуального саміту G7 12 грудня, передає ЗМІ.

"Держави G7 продовжуватимуть допомагати Україні захистити себе, забезпечити своє вільне та демократичне майбутнє та стримувати російську агресію відповідно до своїх прав, закріплених у Статуті Організації Об'єднаних Націй", - зазначається у документі.

У ньому підкреслюється, що країни Групи "продовжуватимуть координувати зусилля, щоб задовольнити нагальні потреби України у військовому та оборонному обладнанні, зосереджуючись безпосередньо на забезпеченні України системами протиповітряної оборони".

Глави держав і урядів застерегли москву, що її безвідповідальна ядерна риторика є неприйнятною і що будь-яке застосування хімічної, біологічної чи ядерної зброї призведе до "серйозних наслідків".

Лідери G7 знову рішуче засудили захоплення та мілітаризацію росією Запорізької атомної електростанції України, викрадення українського персоналу та жорстоке поводження з ним, а також умисну дестабілізацію її діяльності. Вони підтримали зусилля Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) щодо створення зони безпеки.

"Загарбницька війна рф повинна закінчитися. На сьогодні ми не бачили доказів того, що росія віддана мирним зусиллям. росія може припинити цю війну негайно, припинивши напади на Україну та повністю і безумовно вивівши свої сили з території України", - йдеться у комюніке.

У ньому вітається ініціатива Президента України Володимира Зеленського щодо справедливого миру.

Держави G7 обіцяють продовжить безпрецедентні скоординовані санкції у відповідь на агресивну війну росії. Вони зобов’язуються зберігати та посилювати економічний тиск на рф та тих, хто ухиляється від запроваджених обмежувальних заходів і підриває їх.

Лідери підтвердили намір поступово відмовитися від сирої нафти та нафтопродуктів російського походження на власних внутрішніх ринках і закликали треті країни, які прагнуть імпортувати морем сиру нафту та нафтопродукти російського походження, використовувати обмеження ціни.

Вони повторили своє рішення про те, що обмеження цін на нафтопродукти російського походження набуде чинності 5 лютого 2023 року.

Водночас найпотужніші економіки продовжать захищати вразливі країни, які серйозно постраждали від наслідків загарбницької російської війни та використання нею «енергетичної та продовольчої зброї», а також підтримувати стабільність на глобальних енергетичних ринках і мінімізувати негативні економічні наслідки загарбницької війни росії, особливо на країни з низьким і середнім рівнем доходу.

Як повідомлялося, 13 грудня в Парижі пройде міжнародна конференція на підтримку громадянської стійкості України протягом зимового періоду. Очікується участь понад 45 країн і 20 міжнародних організацій.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні | Переглядів: 291 | Додав: adminA | Теги: G7, Україна, ППО, допомога, військове обладнання
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ