Пт, 2024-04-19, 01:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 15 » Україні віце-прем'єр РФ Дворкович пропонує дешевший газ в обмін на Митний союз
18:28
Україні віце-прем'єр РФ Дворкович пропонує дешевший газ в обмін на Митний союз
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Висока ціна на природний газ для України пояснюється ринковим ціноутворенням, а якщо Київ хоче вигідніших умов, основаних на базі політичного партнерства, йому варто було б подумати про можливий вступ до Митного союзу, заявив заступник глави уряду Росії Аркадій Дворкович, передає "Інтерфакс-Україна".

"Є політичне партнерство і ринок. Давайте вибирати... Якщо ринок, то дискримінація цін завжди присутня. Якщо Україна хоче вигідних (газових) відносин із Росією, може треба вступити до Митного союзу", - сказав він, виступаючи на ІХ Ялтинській щорічній зустрічі в суботу.

Дворкович наголосив, що "Газпром" є незалежною компанією, і уряд не втручається в його роботу, хоча його іноді про це просять, зокрема, український уряд.

За його словами, зменшення цін на газ означатиме збитки для "Газпрому", які в разі Митного союзу компенсуються іншими вигодами.

Водночас глава Держдепартаменту США попередньої адміністрації Кондоліза Райс засумнівалася в незалежності "Газпрому", оскільки це державна компанія. Вона нагадала, що саме президент Росії в нещодавньому газовому конфлікті Києва та Москви заявляв про припинення поставок, а не керівник "Газпрому". "Це той випадок, коли ми бачили в найагресивнішому вигляді, що визначає ціну - ринок або політика", - наголосила Райс.

"Нам так само важко повірити в те, що "Газпром" незалежна компанія, як і в те, що в Україні незалежні суди, - це така сама байка", - додав президент Польщі 1995-2005 років Олександр Кваснєвський.

Азаров вважає, що Європа не проводить щодо України чітко вираженої політики

Прем'єр Микола Азаров вважає, що Європа не проводить щодо України чітко вираженої політики.

Під час виступу на форумі "Ялтинська європейська стратегія", відповідаючи на запитання, як він ставиться до європейської політики щодо України, Азаров сказав: "А що, існує якась європейська політика?".

У той же час, за його словами, "на відміну від Європи, Росія проводить щодо України чітко виражену політику".

"З одного боку, ми чуємо запевнення в тому, що наші відносини повинні будуватися на засадах рівноправності, добросусідства, співдружності, що необхідно розвивати масу інтеграційних проектів. Ми, треба прямо сказати, за. Ми тверді прихильники цієї політики", - зазначив прем'єр.

"З іншого боку, 2,5 року нас продовжують душити високими цінами на газ", - сказав Азаров, зазначивши, що не випадково використав недипломатичне слово "душити".

Азаров заявив, що Україна щорічно переплачує за газ 5 мільярдів доларів, що дорівнює сумі, витраченій на підготовку до Євро-2012.

"І коли ми про це думаємо, у мене закипає така глуха лють. Скільки я міг би зробити в країні корисного, якби я не переплачував ці гроші!", - сказав прем'єр.

Раніше прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що протягом 15 років Україна повністю забезпечить себе власними запасами газу. "Протягом 15 років Україна повністю забезпечить себе своїми власними запасами газу", - заявив він

Зазначимо, що і Європа і Росія взяли на себе зобов'язання "старших братів" щодо України. Бажаючи вплинути на країну, вони тією чи іншою мірою висувають вимоги і чекають їхнього виконання. Так, захід хоче навчити Україну дотримуватися демократичних цінностей, а східний сусід - здати трубу і вступити в Митний союз.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 923 | Додав: adminA | Теги: РФ Дворкович, митний союз, Україні дешевший газ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ