Ср, 2024-04-24, 08:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 29 » Україною прокотилася хвиля арештів корупціонерів: за ґрати сядуть депутат, мер і ще один чиновник
17:56
Україною прокотилася хвиля арештів корупціонерів: за ґрати сядуть депутат, мер і ще один чиновник
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


У Криму заарештовано депутата парламенту Криму Сергія Козаченка, який раніше очолював кредитну спілку "Південна" і підозрюється у привласненні коштів членів спілки на загальну суму майже 65 млн грн, передає "Інтерфакс-Україна".
Як повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Криму з посиланням на начальника Слідчого управління кримського главку міліції Олега Кириліна, депутата заарештували 28 червня в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом шахрайства посадовими особами кредитної спілки "Південна" восени минулого року. Справу було порушено після звернення до міліції ошуканих вкладників кредитної спілки.

За словами Кириліна, в ході розслідування даної кримінальної справи було встановлено осіб, причетних до фактів шахрайства та фактів розкрадання коштів шляхом зловживання службовим становищем. На підставі зібраних правоохоронцями матеріалів 24 червня стосовно депутата Верховної Ради автономії Козаченка прокурором Криму було порушено кримінальну справу.

"Наразі проводяться слідчі дії, спрямовані на збір доказів вини Козаченка. 28 червня цього року Київським районним судом Сімферополя стосовно Козаченка обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Ведуться активні слідчі дії з пошуку майна, що підлягає опису й арешту з метою конфіскації та відшкодування збитків потерпілим", - зазначив слідчий.

Депутат підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (розкрадання в особливо великих розмірах). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років.

Кирилін також зазначив, що за даними ревізії загальний збиток, завданий вкладникам посадовими особами кредитної спілки "Південна", сягнув 64,902 млн грн. При цьому загальна кількість потерпілих, які внесли в цю структуру гроші і не отримали ні дивідендів, ані вкладів, перевищує 3 тисячі осіб.

Водночас Кирилін зазначив, що у кримінальній справі проходить ще низка посадових осіб "Південної", які в різний період часу займали керівні посади в кредитній спілці. На сьогодні їх також притягнуто до кримінальної відповідальності, їм обрано різні запобіжні заходи.

За даними міліції, кредитну спілку "Південна" було створено у 2001 році, але активні дії з прийому вкладів вона почала здійснювати з 2006 по 2008 роки.

У свою чергу, як повідомляє прес-служба прокуратури Криму, всього в афері з вкладами звинувачують чотирьох осіб, які по черзі змінювали один одного на керівних посадах кредитної спілки. Двом з них висунули звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України, двом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Козаченка обрано у Верховну Раду Криму в 2006 році за виборчим списком Блоку Куніцина. З листопада 2006 року є головою Демократичної партії України.

- Мера-корупціонера одного з міст Вінниччини суд заарештував на два місяці

Ленінський районний суд Вінниці обрав запобіжним заходом арешт строком на два місяці для мера одного із міст Вінницької області, затриманого під час отримання майже 2 млн грн хабара. Про це повідомила прес-секретар прокуратури області Ірина Вихованець. Відповідне рішення суд прийняв 26 червня.

Суд вважає за необхідне ретельно розслідувати обставини кримінальної справи, а також не допустити впливу на хід слідства з боку підозрюваного.

Як повідомлялося, 24 червня співробітники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю Головного управління МВС у Вінницькій області затримали мера одного із міст при отриманні 1,85 млн грн хабара.

Чиновник був затриманий у будівлі міської ради, де відбувалася передача грошей від директора відкритого акціонерного товариства за вирішення питання про передачу земельної ділянки площею 1,5 га в оренду з подальшим її викупом.

За даним фактом прокуратура Вінницької області порушила кримінальну справу за ст.368 ч.3 (отримання хабара в особливо великих розмірах посадовою особою) Кримінального кодексу України.

- Заарештували директора Днiпропетровського вiддiлення Аграрного фонду за обвинуваченням у розтраті бюджетних коштів

Жовтневий районний суд Днiпропетровська 25 червня ухвалив рiшення про арешт директора Днiпропетровського вiддiлення Аграрного фонду, повiдомили в прокуратурi Днiпропетровської областi.

Керiвника фонду обвинувачують у злочиннiй змовi з директором ТОВ "Агрофiрма iменi Шевченка". У результатi цiєї змови було пiдписано завiдомо фальшивi документи, згiдно з якими директор Аграрного фонду нiбито прийняв вiд ТОВ 5 тис 600 тонн пшеницi 4-го класу. Зерно мало зберiгатися на складi пiдприємства в Магдалинiвському районi, але фактично пшеницi на складах не було, а бюджетнi грошi, отриманi на її закупiвлю, керiвник ТОВ i директор Аграрного фонду привласнили.

Отже, державi завдано збиткiв у розмiрi понад 1,5 млн, повiдомили в прокуратурi.

23 червня прокуратура Днiпропетровської областi порушила кримiнальну справу за ч.2 ст.364 i ч.2 ст.366 Кримiнального кодексу України (зловживання службовим становищем та службове пiдроблення, що спричинили тяжкi наслiдки).

Директору ТОВ "Агрофiрма iм. Шевченка" обрано запобiжний захiд у виглядi утримання пiд вартою. Триває слiдство.

Зазначимо, у березні цього року на хабарі в 1,37 мільйона гривень був пійманий голова однієї з районних державних адміністрацій Київщини.

А в листопаді минулого року співробітники спецпідрозділу СБУ "Альфа" затримали в Києві першого заступника голови Державної екологічної інспекції в Київській області, який вимагав від представника комерційної структури 200 тисяч доларів хабара, щоб уникнути відповідальності за порушення.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1001 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ