Сб, 2024-04-20, 13:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 22 » Українська діаспора змінила свого координатора та загубила листа до Януковича
22:53
Українська діаспора змінила свого координатора та загубила листа до Януковича
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Українському домі в неділю завершився Всесвітній форум українців. Кілька сотень делегатів з усього світу в сорочках і жовто-блакитних краватках вирішували, як покращити життя України і спілкування з її колишніми громадянами за кордоном, пише Тетяна Негода у статті "Діаспора: поради на відстані" для газети "Сегодня".

Церемонія відкриття V Всесвітнього форуму українців 19 серпня не обійшлася без скандалу. Під час виступу міністра закордонних справ Костянтина Грищенка, який зачитував учасникам форуму привітання президента Віктора Януковича, на сцену піднялися два делегати з плакатом "бандократії - геть". Інші учасники почали викрикувати із залу "геть Януковича", "ганьба президенту". Глава Української всесвітньої координаційної ради Дмитро Павличко закликав зал дослухати міністра. Його підтримали ще кілька делегатів. Завдяки їхнім зусиллям церемонію відкриття вдалося завершити. Примітно, що раніше форуми незмінно проходили за участю глави держави, пише Артем Скоропадський для газети "Коммерсант-Украина" у статті "У українців змінився координатор".

Газета "Сегодня" вирішила з'ясувати, які в реальності існують настрої в середовищі наших закордонних співвітчизників. Виявилося, симпатії нашої діаспори різняться по географічному ознакою: українці зі США та Канади налаштовані проти нинішньої влади, а наші люди з СНД вважають, що давати оцінки на відстані не етично. За словами Надії Петрик з Філадельфії, наші люди в США постійно стежать за новинами політичних подій в Україні. Вона турбується, що "в Україні досі виховують кріпаків". "Хіба що в Африці можливо, щоб лідера опозиції заарештували, порушуючи закони, - сказала газеті "Сегодня" емігрантка з 20-річним стажем. - У нас сперечаються про особистість самої Тимошенко: хороша вона чи погана, але всі переконані, що підстав для її арешту немає".

Українців Канади турбує згортання демократії на історичній батьківщині і русифікація. "Пишемо звернення міжнародних інстанцій з вимогою роз'яснити уряду Януковича, як треба чинити, якщо хочеш зватися українською владою, і привести до тями місцевих шовіністів, - розповідає газеті "Сегодня" Олександр Басматі з Торонто.

А ось діаспорі в Казахстані ночами спиться спокійно. "Втручання в політичні справи України наша діаспора не має наміру", - цитує алмаатинця Валентина Лимаренко Тетяна Негода.

Також газета "Коммерсант-Украина" пише про те, що 20 серпня, другий день форуму, делегати присвятили підготовці підсумкових рішень. І саме в цей день, 20 серпня на V Всесвітньому форумі українців, який проходить Києві, пропало відкритий лист правознавців до Президента Україна Віктора Януковича з вимогою припинити судовий процес над екс-прем'єром Юлією Тимошенко. Про це делегатыв форуму повідомив заступник Народного Руху України Іван Крулько, повідомляє "Газета по-киевски" у статті "Скандал на Форумі українців: зник лист з вимогою звільнити Тимошенко".

"Підписи були зібрані, але якимось чином під час збору цих підписів документ пропав зі столу реєстрації. Боюся, що ми його не знайдемо, тому тих, хто підписав, прошу підходити і підписувати новий текст цього звернення", - сказав Іван Крулько.

На його думку, комусь вигідно, щоб лист, підписаний правознавцями, не потрапив до Президента. "Відкритий лист стосується політично-вмотивованої справи проти Тимошенко. Юристи та правознавці вказують конкретні факти та підстави, чому ця справа є політично- вмотивованим, чому ця кримінальна справа має бути закрита і чому Тимошенко незаконно перебуває в СІЗО за абсолютно надуманими підставами", - цитує заступника Народного Руху "Газета по-киевски".

Останнім пунктом порядку денного було обрання нового глави УВКР. Дмитро Павличко заявив, що йде з цієї посади за власним бажанням. Делегати з країн Західної Європи, СНД і України висунули кандидатуру заступника голови УВКР народного депутата II-IV скликань Михайла Ратушного, а представники американської организації "Нова українська хвиля" - свого голову Мирославу Роздольську, пише газета "Коммерсант-Украина".

За Мирославу Роздольську проголосував 31 делегат, а за пана Ратушного - 176 делегатів, обравши його головою УВКР на наступні п'ять років. В своїй промові Михайло Ратушний, зокрема, зазначив, що уряд виділяє недостатньо коштів на роботу з українцями за кордоном. За його словами, цього року на ці цілі було виділено всього 100 тис грн. "Це ненормально. У тій же Польщі (на роботу з представниками польської діаспори.- ред) виділяються десятки мільйонів (євро.- ред)", - підкреслив пан Ратушний, пише газета "Коммерсант-Украина".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 923 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ