Пт, 2024-03-29, 17:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 20 » Українські автомобілісти будуть домагатися від Азарова зниження акцизу на пальне: держава їх нахабно грабує
09:26
Українські автомобілісти будуть домагатися від Азарова зниження акцизу на пальне: держава їх нахабно грабує
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Автомобілісти та автоперевізники, об’єднані ініціативою "Автофронт" будуть домагатися від прем’єр-міністра України Миколи Азарова знизити акциз на пальне. Про це заявив засновник "Автофронту", лідер громадянського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк.

За словами Данилюка, уряд має невідкладно ініціювати зниження акцизу на пальне, а також забезпечити його належне й прозоре використання, скерувавши відповідні надходження виключно на ремонт доріг та підтримання дорожної інфраструктури, повідомили УНІАН у прес-службі Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності.

"Сьогодні кожен автомобіліст є жертвою неприхованого шахрайства з боку держави", - наголосив засновник "Автофронту".

Він нагадав, що коли було скасовано регулярний транспортний збір, зниження надходжень до казни вирішили компенсувати за рахунок підвищення акцизу на пальне.

"Ставка акцизу з 1 січня 2011 року була збільшена одразу на 37,9% або на 50 євро - з 132 до 182 євро за тону пального. Елементарні розрахунки показують, що витрати, наприклад, водіїв легковиків при такому розмірі акцизу у 5-8 разів перевищують суму, яку вони сплачували у вигляді регулярного транспортного збору. Казна отримала мультимільйонні надходження за рахунок прямого викачування коштів з кишень водіїв, тобто вилучаючи в розпал економічної кризи дуже істотні суми з бюджету майже кожної української сім’ї", - підкреслив Данилюк.

Він вважає, що розмір акцизу має бути знижено не менш як на 30 євро, а кошти від збору мають акумулюватися у спецфонді й витрачатися під наглядом громадськості виключно на будівництво, ремонт та підтримання належного стану шляхів автотранспортного сполучення.

"Ми не спостерігаємо жодних позитивних змін у дорожному господарстві. Воно залишається у занедбаному стані, тоді як лише коштів від регулярного транспортного збору цілком вистачило б на якісне підтримання дорожної інфраструктури, якби вони викристовувались за призначенням", - зауважив лідер громадянського руху "Спільна справа" і додав, що "натомість за рахунок водіїв знову латаються діри в бюджеті та живляться корупційні схеми".

На думку Данилюка, зниження ставки акцизу викличе також значне здешевшання пального, що на тлі світових тенденцій до зниження вартості нафти, дозволить повернутися до адекватної й економічно обгрунтованої ціни на світлі нафтопродукти.

Нагадаємо також, що 21 березня стартує автомобільний марш протесту підприємців України з вимогою відставки уряду, "який здійснює непрофесійні та неефективні реформи".

Зазначимо, на минулому тижні українські автомобілісти, пасажирські і вантажні автоперевізники мали намір розпочати масові акції протесту у разі, якщо буде запроваджено мито на нафтопродукти.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 906 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ