Чт, 2024-04-18, 19:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 29 » Українські науковці впевнені, що зими будуть суворими, а літо спекотне та зі зливами
17:32
Українські науковці впевнені, що зими будуть суворими, а літо спекотне та зі зливами
Інші останні Прогнози погоди на сайті holosUA.com/
Жителям України слід підготуватися до постійних суворих зим. Про це заявила завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

"Узагалі, такі зими повторюватимуться... ну, і звичайно, зима (наступна) буде не гірша, ніж ця зима", - сказала вона. Говорячи про прогноз, яким буде літо 2013 року, Мартазінова наголосила, що влітку слід очікувати "сильних злив і сильно спекотних днів", передає "Інтерфакс-Україна".

"Це наша дійсність і наш сучасний клімат", - зазначила вона. "Будуть ще такі явища (подібні до снігопаду 22-23 березня в Києві) і не одне. До цього нам і треба готуватися", - наголосила фахівець. За її словами, екстремальні ситуації протягом літа "будуть неодноразово".

"Коли ви збираєтеся у відпустку, вам треба подивитися прогнози... тому що ситуації можуть бути дуже небезпечними", - застерігає метеоролог. Мартазінова наголосила, що в результаті досліджень учені дійшли висновку, що над Україною, як і над іншими регіонами планети, проходять так звані "смуги тепла" - це тепло, яке піднімається від землі.

За її словами, такі смуги існують "в усі сезони з однаковою температурою в тому самому місці". Вона також зазначила, що такі смуги тепла можуть існувати від двох тижнів до місяця на тому самому місці. Експерт пояснила, що на межі такої смуги тепла скупчуються циклони.

"Ці смуги тепла несуть великі наслідки: від жаркого, сухого, спекотного літа, але також і різкі дощі зливового характеру", - сказала Мартазінова. Вона також наголосила, що нинішні різкі кліматичні зміни не можна пов'язувати виключно з великим скупченням парникових газів у результаті діяльності людини.

"Глобальне потепління почало проявлятися з 1911 року, коли парникові гази не відігравали ніякої ролі... підвищення температури почало відбуватися за рахунок геофізичного, а не антропогенного чинника", - зазначила метеоролог.

Водночас, за її словами, атмосферна циркуляція призводить до певного балансування температури: період підвищеної температури змінюється періодом зниження температури.

Відповідь на запитання, чому у Північній півкулі останнім часом спостерігається то аномальна спека, то аномальний холод, американські науковці закликають шукати в процесах, що відбуваються в Арктиці.

Американські дослідники розповіли на прес-конференції, що саме потепління в Арктиці призводить до крайніх, "аномальних" погодних явищ, які потім "затримуються" у середніх широтах Північної півкулі. Мова йде про сильні снігопади, зливи, спеку тощо.

Зазначимо, що у серпні 2012 року директор Українського гідрометеорологічного центру МНС Микола Кульбіда заявив, що клімат України стає субтропічний і буде нагадувати клімат Греції. "З початку 80-х років і до нинішнього року ми маємо досить стрімку тенденцію до зростання середньорічної температури повітря", - сказав він. За словами Кульбіди, найбільш виражене потепління в Україні проявляється в холодний період року.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Прогнози погоди | Переглядів: 943 | Додав: adminA | Теги: Зими, зливи, літо спекотне, українські науковці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ