Сб, 2024-04-20, 07:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 21 » Уникаючи протестів, скорботний Кузбас змусять веселитися
21:16
Уникаючи протестів, скорботний Кузбас змусять веселитися
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/


Влада низки великих міст Кемеровської області Росії робить спроби зірвати заплановані на суботу несанкціоновані мітинги на підтримку кузбасівських шахтарів. Початок акцій заплановано на 16.00, місце їх проведення - біля будівель міських адміністрацій, передає NEWSru.com.
Завтра в обласному центрі о 14.00 на площі Рад пройде фестиваль під назвою "Діти, техніка, безпека!". Адміністрація Кемеровської області рапортує, що цим заходом завершаться уроки безпеки, які проводилися протягом навчального року в усіх школах міста.

У самому Междуреченську, де вибухнула шахта "Распадська", влада раптово призначила на 16.00 спартакіаду соціальних працівників. Захід буде організовано на площі, де мали зібратися на мітинг шахтарі. У спартакіаді, за даними влади, візьмуть участь близько 500 вчителів, лікарів і спортсменів. Чим конкретно займатимуться соціальні працівники на площі, міська влада не уточнила. Як це співвідноситься з пам'яттю про загиблих шахтарів і пошаною до доль тих, кого й досі не вдалося знайти, відповіді також немає.

У Междуреченську живуть 104 тисячі осіб. У місті загинули (або зникли) 90 шахтарів. Для маленького міста це величезна одноразова втрата. Швидше за все, трагедія через родичів або знайомих так чи інакше торкнулася кожної сім'ї. В таких обставинах дуже важко уявити, для кого подібні заходи були б доречними.

А в Новокузнецьку 22 травня у будівлі адміністрації з 14:00 до 18:00 пройде цілих сім спортивно-розважальних заходів, присвячених 65-річчу Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Чиновники запропонували городянам взяти участь в змаганнях з шахів, міні-футболу, подивитися на показові виступи з карате-до, брейкдансу, ознайомиться з інвентарем федерації пейнтболу. Всі заявлені заходи пройдуть біля входу в будівлю адміністрації і в сквері Жукова біля будівлі мерії.

При цьому блогери зазначають, що за прогнозом погоди завтра вдень в Новокузнецьку буде всього +10 з північним вітром. "Дядьки і тітки з адміністрації Новокузнецька, вам дітвору не жаль морозити?", - обурюються вони.

Зазначимо, що про проведення 22 травня акції в захист шахтарів у адміністрації Новокузнецька заявили комуністи, про що сповістив мерію ще 18 травня. Вчора активісти КПРФ дістали відмову в проведенні пікету. "Співробітники адміністрації і правоохоронних органів мотивували відмову тим, що їм невідомий "Союз жителів Кузбасу", про заяву якого я написав в повідомленні", - повідомив представник ініціативної групи КПРФ Леонід Бураков. Не дивлячись на відмову чиновників, комуністи все одно збираються пікетувати мерію.

22 травня в 16:00 місцевого часу організація "Союзу жителів Кузбасу", що раніше оголосила від імені шахтарів ультиматум президентові РФ Дмитру Медведєву, має намір провести мітинги у будівель адміністрацій 15 міст Кемеровської області. Привід для проведення акції - страшна аварія на междуреченській шахті "Распадська", що забрала життя 66 осіб, після якої в Междуреченську 14 травня пройшов несанкціонований мітинг шахтарів з вимогою підвищення заробітної плати і поліпшення умов праці. Акція завершилася блокуванням залізниці. Протестуючих жорстоко розігнав ОМОН.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1008 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ