Чт, 2024-04-25, 00:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 3 » Уздовж ПБК знайшли бочки з бойовою хімзброєю. Екологи лякають "морським Чорнобилем"
12:19
Уздовж ПБК знайшли бочки з бойовою хімзброєю. Екологи лякають "морським Чорнобилем"
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

У Чорному морі знайшли більше тисячі металевих бочок з бойовим хімічною зброєю. Затоплені під час Другої світової в 1941 році перед наступом фашистських військ бочки з "хімією" можуть дати витік в будь-яку хвилину, передає НТВ.

Сотні металевих бочок з бойовими отруйними речовинами лежать уздовж узбережжя Криму. Вмісту однієї ємності вистачить для знищення всього живого в радіусі 40 кілометрів.

Ця історія не спливла б на поверхню, якби не одна обставина. Термін придатності бочок закінчився кілька місяців тому, оскільки він був розрахований максимум на 70 років. Екологи вже встановили місцезнаходження 500 бочок і визначили 11 районів їх затоплення.

За однією інформацією, проведені хімічні аналізи і забори води не виявили ніяких високотоксичних речовин. За іншими дослідженнями, наприклад, біля візитної картки Криму - Ластівчиного гнізда - вміст аміаку в 100 разів вище норми.

Підводна відеозйомка також підтверджує, що деякі бочки вже пошкоджені. Це означає, що хімічні речовини, небезпечні для життя, швидше за все, можуть просочитися в морську воду.

Координати затоплення по більшій мірі збігаються з улюбленими місцями відпочиваючих - Феодосійська затока, Ластівчине гніздо, узбережжя Алушти. При цьому кожного, хто намагається розповісти про страшну знахідку, в Криму підозрюють у навмисному зриві туристичного сезону. На всі дослідження вчених накладено гриф "цілком таємно".

Василь Квашук, директор Департаменту цивільного захисту МНС: "Я б не хотів говорити про це на телебачення і наганяти страх на жителів Севастополя і Криму. Проблема дійсно є, ми знаємо, де знаходяться ці ємкості".

Володимир Арьєв, депутат Верховної ради: "Те, що вони цю тему ховатимуть від людей, від цього проблема не вирішиться. У даній ситуації ми можемо прийти до того, що будуть великі людські жертви. Якщо нічого не робити, закінчиться все набагато гірше".

Геннадій Рубцов, директор екологічного підприємства "Ситал": "У 2010 році закінчилися гарантійні терміни збереження цілісності цих контейнерів, теоретично можливо, що в 2011 році можливий розлом цих контейнерів".

У розпорядженні "Нового Регіону" є документи, що підтверджують загрозу хімічного зараження моря і узбережжя. Як говориться у висновку спеціальної комісії, при пошуку затопленого хімічного за допомогою комплексу "Пошук" обстежена значна частина чорноморського узбережжя Криму площею 1500 квадратних кілометрів. Виявлено 9 районів із затопленими контейнерами, у тому числі 2 з затопленим хімічним боєприпасом із загальною кількістю контейнерів - 428 одиниць.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 907 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ