Вт, 2024-04-16, 10:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 16 » В Адміністрації, в ГПУ,уряді України запевняють, що політичні переслідування - це персональне завдання першої людини країни(Поживанов)
10:22
В Адміністрації, в ГПУ,уряді України запевняють, що політичні переслідування - це персональне завдання першої людини країни(Поживанов)
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Адміністрації президента, Генпрокуратурі й уряді України запевняють, що політичні переслідування - це персональне завдання першої людини країни. Про це заявив екс-глава Держкомрезерву Михайло Поживанов в ефірі ТВі, відповідаючи на запитання, чи підтверджує він свою попередню заяву про те, що існує список зі 100 осіб, які є неугодними нинішній владі  України.

"Мені інших прізвищ не називали. Повірте, я розмовляв з людьми, які працюють в Адміністрації президента й обіймають дуже високі посади, і в Генпрокуратурі і в уряді України. І всі вони сказали: на жаль, ми нічим не можемо допомогти, оскільки це персональне завдання першої людини країни на сьогодні", - заявив він.

Поживанов також вважає, що однією з причин його переслідування може бути намагання окремих політиків "зачистити" виборчі округи напередодні зміни системи виборів до парламенту. "Я не відкидаю й іншого питання: ті люди, хто міг би балотуватися в тих чи інших округах. Я переконаний, що ця влада перейде як мінімум на змішану систему, і буде зачищати округи", - зазначає він.

"Округ, за який я відповідав у блоці Юлії Тимошенко на Одещині, навіть на останніх виборах - що парламентських у 2007 році, що на останніх президентських виборах - показав дуже непогані результати. І реально, я вважаю, що мені конкурентів у цих районах Одещини просто немає. Тому я й такий не відкидаю варіант", - заявив екс-чиновник.

Нагадаємо, що Служба безпеки України порушила проти Поживанова кримінальну справу за підозрою в розкраданні 35 млн гривень. Наприкінці січня Генеральна прокуратура оголосила його в розшук.

Наразі екс-голова Держкомрезерву повідомив, що перебуває в Австрії, де отримав посвідку на проживання. Нещодавно він заявив, що проситиме політичного притулку, якщо українські слідчі оголосять його у міжнародний розшук.

Поживанов був заступником міністра економіки Богдана Данилишина, який нещодавно отримав притулок в Чехії. А ще раніше він керував Державним комітетом з матеріального резерву в уряді Тимошенко. Саме цей період його життя упродовж 2008 року опинився під увагою слідства.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 857 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ