Ср, 2024-04-17, 01:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 12 » В Європарламенті занепокоєні судовою системою в Україні, яка відкрила "полювання на відьом" проти опозиції
18:52
В Європарламенті занепокоєні судовою системою в Україні, яка відкрила "полювання на відьом" проти опозиції
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Три депутати Європарламенту висловили занепокоєння ситуацією з правами людини в Україні у зв’язку з початком головування України в Комітеті міністрів Ради Європи.

Як повідомив УНІАН португальський депутат Маріо Давід (група народних партій), до нього приєдналися польський депутат Марек Сівець (група Прогресивного Альянсу соціалістів і демократів) і британський Чарльз Теннок (група Європейських консерваторів і реформістів).

"Ми цінуємо послідовні заяви президента Віктора Януковича, який проголошує, що Україні слід наближатися до ЄС і можливо приєднатися до нього, і ми глибоко шкодуємо, що поведінка деяких людей в українській судовій системі дуже далека від цінностей, які поділяються президентом і європейцями", - заявив Давід.

Теннок, у свою чергу зазначив, що виникає враження, що судова система України відкрила "полювання на відьом" проти головних політичних опонентів. "І тепер вони приносять у жертву колишнього президента Леоніда Кучму, аби показати, що нападають на Юлію Тимошенко не з політичних мотивів", - сказав британський депутат.

Сівець наголосив на необхідності для української влади "знати критичну ситуацію в країні і поважати цінності, що їх уособлює Рада Європа, яку вони очолюють, починаючи від сьогодні".

11 травня на 121-му засіданні Комітету міністрів Ради Європи в Стамбулі Туреччина офіційно передала головування в Комітеті міністрів Україні. Україна очолюватиме Комітет міністрів до листопада цього року.

Зазначимо, що це вже далеко не перша подібна заява представників міжнародної спільноти щодо порушення прав людини в Україні, вибіркового правосуддя та політично вмотивованого переслідування опозиції.

Так нещодавно в щорічному звіті Державного департаменту США зазначалося, що ситуація з дотриманням прав людини в Україні є вкрай критичною. Зокрема зверталася увага на різке зростання кількості відкритих кримінальних справ проти опозиційних політиків після призначення нового генпрокурора, який "збільшує вид вибіркового і політично мотивованого судового переслідування владою Януковича".

У звіті зазначається, що до такого висновку спонукає не лише кількість порушених справ проти посадових осіб уряду Тимошенко, а й факту тривалих допитів і відмови відпускати на поруки.

А раніше віце-президент США Джозеф Байден вказав президенту України на важливість уникати вибіркового переслідування колишніх членів уряду. До цього про свою стурбованість вибірковим застосуванням правосуддя в Україні заявляв другий заступник Держсекретаря США з питань демократії та прав людини Томас Меліа.

Тоді ж своє занепокоєння "вибірковістю застосування кримінального правосуддя владою" в телефонній розмові з лідером партії "Батьківщина" Тимошенко висловив і президент Європарламенту Єжи Бузек.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 880 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ