Чт, 2024-04-18, 11:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 26 » В Карибському морі американці зазнали корабельної аварії: їм довелося 14 годин плисти до берега
20:11
В Карибському морі американці зазнали корабельної аварії: їм довелося 14 годин плисти до берега
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Канікули в Сент-Люсії для американських брата з сестрою обернулися боротьбою за виживання. Ден і Кейт Сускі зазнали у відкритому морі корабельну аварію, після якого їм довелося 14 годин уплав добиратися до берега.

30-річний бізнесмен з Сан-Франциско Ден Сускі та його 39-річна сестра-архітектор із Сіетла Кейт вирішили провести день, рибалячи в Карибському морі. Разом з капітаном і ще одним членом екіпажу вони запливли на катері на відстань 13 кілометрів від берега, і у них на гачку вже був "король океану" марлин, як раптом їх судно почало заливати водою, повідомляє NEWSru.com з посиланням на AP.

Капітан став просити про допомогу по радіозв'язку, але в цей момент кабіну з двигуном затопило і катер пішов на дно. Був відданий наказ залишити борт, і всі четверо в рятувальних жилетах опинилися у воді.

"Капітан закликав триматися разом і чекати, поки нас знайдуть", - згадує Кейт. Вони прочекали годину, але ніяких змін не відбулося, і тоді американка запропонувала плисти.

"Ми не можемо залишатися тут. Якби нас шукали, то вже б знайшли", - сказала вона своїм товаришам по нещастю. Всі четверо вирушили в дорогу, але через деякий час почався дощ і піднялися хвилі, й Сускі втратили із виду чоловіків.

Крім трагічних думок про долю капітана і його товариша, їх не менше турбувало те, що буде з ними самими, тим більше, що хвилі на морі піднімалися, а сонце починало сідати.

"Ми усвідомлювали, в якому обтяжуючому ми положенні. Ми лицем до лиця зіткнулися з загрозою смерті. Потонемо? Нас з'їдять акули? Переохолодження? Наші ноги просто відмовлять, і ми не зможемо більше плисти?" - поділився переживаннями Ден Сускі.

Вони намагалися відволікати себе розмовами на абстрактні теми, але обидва насилу відганяли від себе криваві кадри з фільмів, де плавці стають жертвами акул.

"Мені було так страшно. Здавалося, мене вирве", - намагалася перебороти себе Кейт. Але на щастя, акул на шляху американців не зустрілося. Замість цього вони зіткнулися з іншим випробуванням - всього в дев'ять метрів від берега. Дно було всіяне гострими скелями, і їм довелося плисти до окружної, щоб знайти місце, де був пісок.

Вони вийшли на сушу опівночі і ледь стояли на ногах від занепаду сил.

"Ми шукали людей, насолоджувалися теплом і попутно рвали нестиглі манго і банани. Це були, напевно, найсмачніші банани в нашому житті", - згадав американець. Через три години їм зустрілася жінка, яка викликала "швидку допомогу". Їх обох госпіталізували з зневодненням і тендинитом (запаленням і дистрофією тканин сухожиль). Капітан і його помічник, як з'ясувалося, були врятовані через 23 години.

Міністр туризму Сент-Люсії обіцяв розслідувати обставини аварії корабля. Але брат з сестрою нікого не звинувачують в події.

"Головне, що ми живі. Я ще ніколи не зустрічала світанки з такою любов'ю, як зараз", - зазначила Кейт.

Нагадаємо, в серпні 2011 року 61-річна американка Дайана Неяд наважилася подолати 166 кілометрів без захисної клітки від акул по протоці, яка розділяє Кубу і штат Флориду (США).


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 840 | Додав: adminA | Теги: американці, Карибське море, корабельна аварія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ