Пт, 2024-04-26, 03:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 25 » В Києві зроблена найбільша в світі фотографія людей у вишиванках
09:09
В Києві зроблена найбільша в світі фотографія людей у вишиванках
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні, 24 серпня, на Європейській площі Києва з нагоди 20-ліття Незалежності України пройшов парад вишиванок. У його рамках була зроблена найбільша в світі фотографія людей у вишиванках, повідомляє радіо "Свобода".

На фотографії зображено понад двісті осіб, серед яких, - не тільки українців, але й іноземці. Багато родин прийшли з маленькими дітьми.

Автори ідеї - фотохудожник Ігор Гайдай, організатор Міжнародного фестивалю "Країна мрій", музикант Олег Скрипка і активісти Громадського об'єднання "Столичні ініціативи".

Як відзначив Олег Скрипка, той факт, що українське суспільство сьогодні самоорганізувалося і прийшло на парад вишиванок, - це велике досягнення. "Ми тут не бачимо ніякого політичного прапора, це дійсно люди, які мають патріотичну думку", - відзначив Скрипка.

За його словами, в рамках параду вишиванок також відбудеться музичне дійство на Співочому полі, де звучатимуть українські народні патріотичні пісні.

В Івано-Франківську близько 1000 осіб взяли участь в параді вишиванок з нагоди 20-ї річниці Незалежності України

Сьогодні в Івано-Франківську з нагоди 20-х роковин Незалежності України відбувся парад вишиванок, повідомляє УНІАН.

Близько тисячі осіб у вишиванках зібралася на площі перед пам'ятником Івану Франко. Потім вони пройшли по вулиці Незалежності до Вічового майдану, де взяли участь в народному віче.

На чолі святкової колони учасники ходи несли в руках розгорнений Державний прапор України і портрет лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери, а також великий прапор Української повстанської армії.

Супроводжував святкову ходу муніципальний духовий оркестр.

Також сьогодні з нагоди Дня Незалежності в Івано-Франківському обласному музично-драматичному театрі імені Івана Франка відбулися торжества і святковий концерт "З днем народження, Україна моя!".

Увечері в офісі обласної організації всеукраїнського суспільства "Просвіта" відбудеться конкурс "Українська сім'я в національному строї".

На центральних площах і вулицях міста проходять святкові концерти, виставки і тому подібне.

У Луцьку відбулася громадська акція "Українська вишиванка", в ній взяли участь близько 2 тис осіб

У Луцьку відбулася суспільна акція "Українська вишиванка". Цього року в ній взяли участь біля дві тисячі городян, які збудували цифру "20" з нагоди 20-ліття Незалежності України, повідомляє УНІАН.

Акція традиційно відбулася на Театральній площі міста. З трибуни жителів і гостей міста привітали керівники Волинської облдержадміністрації Борис Климчук, обласної ради Володимир Войтович і мер міста Микола Романюк.

Після цього за допомогою волонтерів учасники заходу стали на розмітку цифри "20", і у відповідний момент підняли руки. З даху обласного музичного драматичного театру велося відео- і фотографування події.

Потім ровесники незалежності, 20-річні лучани, розгорнули Державний прапор України.

Крім того, працювало жюрі, яке реєструвало учасників акції "Українська вишиванка" і визначало переможців в дев'яти номінаціях: "Наймолодший учасник", "найпатріотичніша бабуся", "найбільша сім'я у вишиванках", "найоригінальніша вишиванка" та інші.

Після на Театральній площі почалося Кобзарське віче, в нім беруть участь кобзарі з Луцька, Рівно і Сумщини, учні музичних шкіл Луцька, учасники Національної капели бандуристів України.

Як повідомлялося раніше, з 19 серпня в Києві відкрита експозиція Музею української вишивки. У експозиції музею покажуть вишиванки з приватної колекції Тетяни Протчевої. За багато років захоплення вишивкою вона зібрала не одну сотню робіт.

У 2007 році в Тернополі на території парку Національного відродження пройшов Перший Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюмів "Цвіт вишиванки", приурочений до дня Незалежності України.

Його учасниками стали майстри з всіх областей України, які займаються вишивкою і збереженням традиційного національного одягу. Під час заходу планувалося встановити новий рекорд України по кількості зібраних в межах однієї території людей, одягнених у вишиті сорочки.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 881 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ