Ср, 2024-04-24, 16:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 14 » В Луганську заборонили розгортати український прапор до приїзду патріарха Кирила
15:51
В Луганську заборонили розгортати український прапор до приїзду патріарха Кирила
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило 14 вересня прибуде до Луганська з дводенним Первосвятительським візитом. Після прибуття в місто в середу ввечері предстоятель відвідає Володимирський кафедральний собор міста.

На наступний день він очолить Божественну літургію на Театральній площі Луганська.

У той же день патріарх Кирило візьме участь у церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата на площі Героїв Великої Вітчизняної війни та здійснить закладку каменя у фундамент храму на честь ікони Божої Матері "Розчулення" в Луганську.

Луганський міськвиконком заборонив проводити 14 та 15 вересня будь-які акції окрім тих, що пов’язані з приїздом до міста глави Російської православної церкви Кирила.

Про це йдеться у рішенні № 269 від 12 вересня, повідомляє УНІАН з посиланням на УНП.

За словами глави облорганізації Української народної партії Валентина Ткалича, "відповідно до 39-ої статті Конституції заборонити проведення мирних зборів громадян можна лише за рішенням суду".

"Таким чином, міськвиконком перевищив свої повноваження, прийнявши таке рішення", - зауважив політик, додавши, що наразі він готує звернення до прокуратури через рішення міськвиконкому.

5 вересня Луганська УНП офіційно повідомила міського голову, що 15 вересня 2011 року розгорне найбільший прапор України біля пам’ятника Тарасу Шевченку в обласному центрі.

В той же час була запланована акція і предстоятеля РПЦ Кирила.

Ткалич зазначив, що зараз виникли проблеми з місцем проведення акції.

"У мерії нам сказали, що площа перед пам`ятником Шевченку може бути оточена. Тому доведеться обрати інше місце для розгортання прапора. Ми ще не знаємо, або розгорнемо його перед українським драмтеатром, або прориватимемося через кордон міліціонерів", - сказав він.

Водночас, начальник прес-служби обласного управління МВС Тетяна Погукай заявила, що співробітники луганської міліції готові до можливих провокацій із боку опозиції під час приїзду глави РПЦ патріарха Кирила.

"У всі дні його перебування в Луганську для охорони громадського порядку буде задіяний увесь луганський гарнізон міліції. Окрім цього, для забезпечення охорони громадського порядку буде підключений увесь особовий склад обласного апарату УМВС", - розповіла вона.

"Нам активно нададуть допомогу військовослужбовці внутрішніх військ МВС України (в/ч 3035) і громадські формування сприяння ВВС "Тайфун" і "Вен Бест". Тому будь-які порушення порядку, навіть якщо вони й плануються, будуть припинені", - сказала Погукай.

Раніше повідомлялось, що близько 15 тис прихожан зможуть бути присутніми на літургії, яку проведе в Луганську патріарх Московський і всієї Русі Кирило.

"Свободівці" хочуть влаштувати зустріч Кирилу

Луганська обласна організація ВО "Свобода" 14 і 15 вересня проведе акції протесту проти приїзду глави РПЦ патріарха Кирила. Про це повідомила прес-служба організації. Згідно з повідомленням, активісти "Свободи" мають намір висловити протест проти дій луганської влади, яка, на їхню думку, узаконила на Луганщині церкву сусідньої держави.

У організації наголосили, що своїми діями керівництво Луганської області "порушують ч.3 ст.35 Конституції України, яка свідчить, що церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави і що жодна релігія не може бути визнана державою обов'язкової", - йдеться в повідомленні.

Акція протесту відбудеться сьогодні, 14 вересня, на площі Горького, де розташований Свято-Володимирський собор, в якому патріарх Кирило проведе літургію, а 15 вересня - на Театральній площі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 853 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ