Пт, 2024-03-29, 02:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 20 » В новий похід за шахову корону сестри Музичук вирушили до Батумі. Хоу Іфань брати участь відмовилася
22:51
В новий похід за шахову корону сестри Музичук вирушили до Батумі. Хоу Іфань брати участь відмовилася
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

У Батумі 20 квітня стартував третій етап Гран-прі Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) серед жінок, в якому, зокрема, виступлять львів'янки Марія та Ганна Музичук.

"Взагалі, з ФІДЕ не засумуєш, вкотре вона міняє терміни, правила, кількість учасниць. Діячі Міжнародної федерації змінили формат серії, що вже триває, і замість чотирьох етапів вирішили провести – п’ять", - йдеться у матеріалі міжнародного майстра, тренера ФІДЕ Петра Марусенка, оприлюдненому на "Укрінформ".

"Два змагання вже були зіграно - в Монако та Тегерані. Решта три пройдуть, якщо, звичайно, ФІДЕ вкотре не змінить правила, в грузинському Батумі - з 20 квітня по 3 травня, китайському Ченду - з 1 по 15 липня та російському Ханти-Мансійську - у листопаді.

Для того, щоб провести п’ять етапів, треба додати ще шахісток. За цим справа не стала. Новими учасницями стали: грузинки Бела Хотенашвілі, Лела Джавахішвілі, вірменка Еліна Даніелян та Ольга Гиря з Росії. Немає слів, усі дівчата вельми достойні, але за якими критеріями обрали саме їх, про це ФІДЕ, наскільки мені відомо, не повідомляла.

Однак, є й одна втрата, яка переважує усі здобутки разом узяті. Від подальшої участі відмовилася діюча чемпіонка світу Хоу Іфань. Вона зробила це з кількох причин. Перше, як ми вже повідомляли, Хоу звернулася до ФІДЕ з кількома пропозиціями змінити систему розіграшу чемпіонату світу. Там їх проігнорували. Це стало останньою краплею, яка переповнила чашу терпіння чемпіонки. До того ж, вона втратила мотивацію. На жаль, Марія Музичук, яка мала всі шанси відновити мотивацію Іфань, програла з великим рахунком. І Хоу вирішила, що перемагати жінок їй вже набридло. Але чи остаточне її рішення? Якщо китайське керівництво вважатиме, що титул світової чемпіонки потрібен для країни, то може поставити Хоу Іфань під рушницю.

А поки що на старт у Батумі вийдуть: українки Марія (рейтинг - 2561) та Ганна Музичук (2555), Олександра Костенюк (2557), Валентина Гуніна (2497) та Гиря (2442, усі - Росія), Нана Дзагнідзе (2535), Хотенашвілі (2493), Джавахашвілі (2489), Ніно Баціашвілі (2457, усі - Грузія), Чжао Сюе (2504, Китай), Даніелян (2445) та Ельміра Скрипченко (2453, Франція).

Що ж буде далі? Кожна учасниця має зіграти по три змагання. Отож, сестри Музичук (а також одеситка Наталія Жукова) виступлять ще по одному разу (крім Батумі). За підсумками цих трьох етапів визначиться переможниця Гран-прі.

Але це станеться вже після того, як пройде чемпіонат світу за нокаут-системою (у жовтні). Знову-таки, все, що пов’язано з планами ФІДЕ, треба ділити на вісім. І, думається, мало кого здивує, якщо нокаут-чемпіонат відбудеться в березні 2017-го...

Все ж, припустимо на хвилину, що все пройде за календарем. Тоді треба розглянути певні варіанти. Чи візьме участь в ньому Хоу Іфань чи ні? Найбільш ймовірний - другий. Бо, здається, китаянка зробила "чао" жіночим шахам. Тоді, а також, якщо Хоу гратиме, але не стане переможницею, новоспечена Королева зіграє в матчі з переможницею серії Гран-прі. Втім, є ще один варіант, коли це буде одна й та сама шахістка. Тоді матч відбудеться між нею та другою призеркою Гран-прі.

Та повернемося до Батумі. Головними фаворитками на перемогу тут, на мою думку, є сестри Музичук. Обидві весь рік пройшли підготовку до матчу з Хоу Іфань. Зайве й казати, що Ганна була завжди поруч із сестрою. Вони явно підсилили свою гру. Та й дебютних наробіток у них, мабуть, залишилося чимало. До того ж, цілий місяць - достатній термін, щоб відпочити від такого важкого матчу.

Їхніми головними конкурентками стануть Дзагнідзе, Чжао Сюе, Костенюк та, можливо, Гуніна. Остання ще рік тому вважалася серед провідних шахісток світу, але за цей час різко знизила результати. Чи буде їй до снаги повернутися на свій попередній рівень, побачимо вже незабаром.

Грузинська шахістка гратиме на своєму полі, та в шахах це не завжди позитивний чинник. Китаянка, можна не сумніватися, виступить на пристойному рівні, але чи зможе боротися за перші місця - велике питання.

Ось підсумки жеребкування: 1. Джавахішвілі, 2. Хотенашвілі, 3. А.Музичук, 4. Скріпченко, 5. Гуніна, 6. Чжао Сюе, 7. Бациашвілі, 8. Гиря, 9. Даніелян, 10. М.Музичук, 11. Дзагнідзе, 12. Костенюк.

У першому раунді зустрінуться сестри, і, як передбачливо повідомив один із шахових сайтів - результат їхньої партії можна назвати заздалегідь - нічия. Так це чи ні - перевіримо вже сьогодні".

Нагадаємо, що вчора, 19 квітня, у норвезькому Ставангері розпочався шаховий супертурнір. 10 провідних гросмейстерів гратимуть кожен із кожним. Україну представляє Павло Ельянов.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 769 | Додав: adminA | Теги: Батумі, шахова корона, Хоу Іфань, сестри Музичук, відмова
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ