Пт, 2024-03-29, 07:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 27 » В Одесі, Львові, Чернігові, Житомирі, Кропивницькому запалили свічки пам'яті за жертвами Голодомору
15:43
В Одесі, Львові, Чернігові, Житомирі, Кропивницькому запалили свічки пам'яті за жертвами Голодомору
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Одесі більше 200 осіб взяли участь у мовчазному марші в пам'ять про жертв Голодомору.

Як передає УНІАН, учасники акції зібралися біля пам'ятника жертвам Голодомору, розташованого на Лідерсовському бульварі, де поклали до монумента квіти.

Потім, вишикувавшись колоною, люди безмовно пройшли вулицями до Соборної площі. Попереду колони несли чорний транспарант з білим написом: "Не забули, не пробачимо...". У деяких учасників ходи були прапори України.

Під час маршу, який супроводжували поліцейські, рух транспорту на певних вулицях було перекрито.

Також сьогодні в пам'ять про жертви геноциду українського народу - Голодомору 1932-1933 років, голодоморів 1921-1922, 1946-1947 років в Україні - керівники міста та області, представники органів влади та військовослужбовці поклали квіти і композиції з житніх і пшеничних колосків до пам'ятного знаку жертвам Голодомору. Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

В Житомирі в рамках акції "Запали свічку пам'яті" виклали хрест із запалених лампадок

У Житомирі більше 200 чоловік взяли участь в траурному мітингу до Дня пам'яті жертв голодоморів в Україні.

Учасники заходу зібралися о 16.00 на Путятинському майдані, де встановлено пам'ятний знак жертвам Голодомору "Скорботний ангел". На мітинг прибули керівники міста та області, громадські активісти, волонтери, священики різних конфесій, молодь - всього понад 200 осіб.

Захід розпочався з хвилини мовчання в пам'ять про загиблих під час голодоморів, священики відслужили молебень за жертвами штучного голоду.

Після молебню учасники заходу виклали хрест із запалених лампадок в рамках загальноукраїнської акції "Запали свічку пам'яті".

Також відбулося покладання квітів та колосків до пам'ятного знаку.

Після заходу більшість учасників акції, повертаючись додому, несли вулицями міста запалені лампадки. Також у вікнах будинків житомирян було видно запалені свічки на підвіконнях.

В Чернігові відбулися жалобні заходи до Дня пам'яті жертв голодоморів

У Чернігові до Дня пам'яті жертв голодоморів в Україні відбувся меморіальний захід біля пам'ятника "Борцям за волю і незалежність України" біля Катерининської церкви.

Пам'ять померлих під час голодоморів в Україні 1921-1923, 1932-1933 і 1946-1947 років вшанували понад 200 чернігівців - представників влади та громадськості. Активно підключилися до заходу місцеві поліцейські, вишикувавшись з лампадками, а студенти Академії Державної пенітенціарної служби України тримали державні прапори.

Заупокійну літію за жертвами геноциду відслужив настоятель Катерининської церкви УПЦ Київського патріархату.

Також присутні приєдналися до загальнонаціональної хвилини мовчання. Потім поставили лампадки до пам'ятника і поклали квіти. Під час виступів йшлося про голодомори як спланованих акціях зі знищення українського селянства, "публічної страти за прагнення жити і бути господарем на своїй землі".

Всього в Чернігівській області жертвами Голодомору 1932-1933 років стали понад 360 тисяч осіб. На горезвісні "чорні дошки" були занесені 4 райони Чернігівської області, повністю або частково - 4 міста, 20 селищ і сіл, там продовольство у людей повністю вилучили за вказівкою влади.

В Кропивницькому відкрили пам'ятний знак "Жертвам Голодомору 1932-1933 років"

У Кропивницькому на меморіальному комплексі "Фортечні вали" відкрили пам'ятний знак "Жертвам Голодомору 1932-1933 років".

Меморіал у вигляді козацького хреста на земляному валу є авторською роботою головного архітектора міста Вадима Мездріна.

Близько 500 жителів Кропивницького пройшли по центральній вулиці міста від Кафедрального собору до нового пам'ятного знака "Жертвам Голодомору 1932-1933 років". Вони несли державні прапори України і прапори політичних партій, вигукували "Слава Україні! Героям Слава!", тримали в руках квіти і свічки.

Учасники ходи біля пам'ятного знака вшанували хвилиною мовчання померлих під час Голодомору. Після молитви пам'ятний знак освятив єпископ Кропивницький і Голованівський УПЦ Київського патріархату.

Сотні свічок запалили у Львові після спільної молитви пам'яті про жертв голодоморів

У Львові вшанували пам'ять жертв Голодомору 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років в Україні загальноміською екуменічною молитвою, в якій взяли участь близько тисячі жителів міста. Акція відбулася в центрі міста, на площі біля пам'ятника Тарасу Шевченку.

Також львів'яни хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв голодоморів.

Після цього вони з декількох сотень запалених свічок виклали на площі кількаметровий напис: "Пам'ятай 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 роки".

З центру міста учнівська та студентська молодь пройшла ходою до Пам'ятного знака жертвам Голодомору та політичних репресій на проспекті В'ячеслава Чорновола.

Протягом дня у всіх храмах Львова та області б'ють церковні дзвони і відправляють поминальні служби за жертвами голодоморів, а більшість городян в 16.00 на вікнах своїх домівок виставили запалені свічки в знак пам'яті померлих від штучного голоду українців.

Раніше в Києві біля Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" після загальнонаціональної хвилини мовчання розпочалася громадська акція "Запали свічку пам'яті".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 965 | Додав: adminA | Теги: свічки пам'яті, Кропивницький, житомир, львів, Голодомор, Чернігів, Одеса
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ