Сб, 2024-04-20, 07:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 10 » В опозиції назвали Януковича та Азарова пенсіонерами, з яких і треба починати реформу
16:00
В опозиції назвали Януковича та Азарова пенсіонерами, з яких і треба починати реформу
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Міністр праці та соціальної політики в опозиційному уряді Андрій Павловський, в програмі "Правда Віталія Портникова" на каналі ТВі закликав владу розпочати пенсійну реформу з себе.

"Я пропоную владі – почніть із себе! У нас є два високоповажних пенсіонери – Янукович і Азаров. Вони досягли пенсійного віку, і крім величезної зарплати отримують такого ж розміру величезну пенсію. І пан Стельмах, якому 70 років, вже 10 років отримує в Нацбанку пенсію більш як 100 тис гривень", — заявив Павловський.

Він переконаний, що пенсійна реформа уряду Азарова буде антисоціальною "і, певною мірою, людожерською". "Є неприховане бажання нинішньої влади розв'язати проблеми пенсійного фонду, його дефіциту за рахунок самих пенсіонерів і простих громадян. Це розрахований цинізм влади, що чоловіки в Україні, середній вік яких становить 62 роки, не будуть доживати до пенсії. Ці 15 заходів, 15 обмежень пенсіонерів, які пропонує уряд Азарова, — це "ловля бліх", а не вирішення проблеми наповнення Пенсійного фонду", - заявляє Павловський.

Коментуючи заяву Азарова про необхідність змін пенсійного віку для окремих категорій громадян, зокрема держслужбовців, Павловський наголосив, що ці зміни передовсім стосуватимуться військовослужбовців, працівників правоохоронних органів, зокрема і СБУ. "Зараз їм заборонять виходити в 40 років на пенсію. Це призведе до масових звільнень. Бо при маленьких зарплатах вони не бачитимуть сенсу служити", - запевняє опозиціонер.

"Потрібно не механічно підвищувати пенсійний вік на 5 років і рахувати, що це вже реформа пенсійного забезпечення. Потрібно солідарну, яка існує зараз, зробити соціально справедливою", - відзначив він. Також Павловський заявив, що наразі 7 млн пенсіонерів отримують мінімальну пенсію 723 грн, а 200 тисяч привілейованих отримують понад 20 тисяч грн пенсії кожен.

"Порівняйте: на перших витрачається 35% пенсійних виплат, а на других – 25%. Також негайно потрібно запроваджувати накопичувальну систему пенсійного забезпечення і розвивати приватні, галузеві, корпоративні пенсійні фонди", - відзначив Павловський. Також він наголосив на тому, що стабільність цих фондів повинна гарантувати держава.

Нагадаємо, що вже 10 грудня у Верховну Раду має надійти законопроект про перший етап пенсійної реформи. Документ містить низку непопулярних заходів, які уріжуть соціальні гарантії для 10 млн українців.

Закон про пенсійну реформу Кабмін поспішає ухвалити під тиском МВФ до кінця 2010-го, оскільки від виконання жорстких вимог кредиторів залежить отримання наступної позики у розмірі 1,6 млрд дол, яку можна буде спрямувати на покриття дефіциту бюджету.

Відзначимо, що раніше, 8 листопада, Кабмін ухвалив проект пенсійної реформи. Документ припускає поступове підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років - по 6 місяців щороку впродовж десяти років. Таким чином Кабмін збирається скоротити дефіцит Пенсійного фонду, що зараз перевищує 26 млрд грн.

Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству фінансів і Пенсійному фонду спільно розробити законопроект про обмеження максимального розміру пенсій.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 960 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ