Ср, 2024-04-24, 05:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 17 » В Туреччині - підсумки перевороту: 265 загиблих, 1 440 поранених, 2 839 затриманих, 2745 суддів позбулися посад. ВІДЕО
22:26
В Туреччині - підсумки перевороту: 265 загиблих, 1 440 поранених, 2 839 затриманих, 2745 суддів позбулися посад. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

В результаті спроби перевороту в Туреччині в цілому загинули 265 осіб. Про це заявив прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим, повідомляє Al Jazeera .

Як повідомив прем'єр, серед 265 загиблих при спробі перевороту в Туреччині 161 особа - чиновники і цивільні особи.

Крім того, він повідомив, про 1 440 поранених і 2 839 затриманих військовослужбовців.

Як повідомляє агентство Анадолу, Генеральний штаб Збройних сил Туреччини завершив операцію по затриманню військовослужбовців, які взяли участь в перевороті. Бригади Управління по боротьбі з тероризмом проведуть ретельний обшук в штабі армії.

У зв'язку зі спробою невдалого військового перевороту затримані 2839 військовослужбовців ЗС Туреччини.

У той же час, в Анкарі проходить екстрене засідання парламенту в ушкодженому під час путчу будівлі Парламент Туреччини зібрався в Анкарі на екстрене засідання.

Воно проходить у пошкодженій під час путчу будівлі, передає DW.

Перед початком засідання депутати вшанували загиблих під час невдалої спроби перевороту. Очікується, що всі чотири фракції парламенту візьмуть спільну декларацію із засудженням путчу, повідомляє AP.

Під будівлею парламенту зібралися сотні людей, які підтримують владу. Під час виступу на екстреному засіданні парламенту прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим назвав бунтівників "не солдатами, а терористами", які обстріляли минулої ночі будівлю парламенту. За словами прем'єра, сьогодні всі партії засуджують спробу перевороту.

Також Йилдирим висловив надію, що після невдалого путчу в парламенті почнеться нова епоха у співпраціі, повідомляє Reuters.

Крім того, лідер найбільшої опозиційної фракції в парламенті Туреччини - Республіканської народної партії Кемаль Киличдароглу засудив невдалу спробу військового перевороту в країні. Поразка заколотників зблизила різні партії країни в пошуку шляхів зміцнення демократії, заявив політик під час екстреного засідання парламенту.

Турецькі ЗМІ повідомляють про серію затримань високопоставлених чиновників і військових

Колишнього головнокомандувача ВПС Туреччини генерала Акина Озтюрка затримали, повідомляє газета Sabah.

Раніше турецькі ЗМІ повідомили, що Озтюрк може бути пов'язаний з опозиційним ісламським проповідником Фетхуллахом Ґюленом, що мешкає в США, якого турецька влада назвала організатором перевороту.

Також з турецький телеканал NTV заявив про затримання члена Конституційного суду Туреччини Алпарслана Алтана. Яку посаду обіймав Алтан, не уточнюється.

Крім того, за спробу військового перевороту в Туреччині затримані командувач другою армією, генерал армії Адем Худуті і командувач гарнізоном в Малатьї генерал-майор Авні Ангун.

У Баликесіре (Туреччина) був затриманий начальник військово-повітряної бази генерал-лейтенант Ісхак Дайиоглу.

Після спроби перевороту 2745 суддів позбулися своїх посад

У Туреччині рішенням Верховного ради суддів і прокурорів звільнені 2745 суддів, які працювали в різних регіонах країни. Екстрене засідання ради розпочалося через кілька годин після того, як влада оголосила про придушення збройного повстання.

Як говориться в повідомленні Анадолу, обговорювалися дисциплінарні заходи відносно чиновників, яких підозрюють у зв'язках з якимись "паралельними структурами", натхненника яких Фетхуллах Ґюлена Ердоган вже звинуватив в організації повстання.

Сам Ґюлен категорично заперечує, що має відношення до спроби збройного перевороту. У суботу він заявив про це знову, засудивши путч.

Раніше прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив про затримання понад 2800 військовослужбовців за причетність до спроби державного перевороту в країні.

Нагадаємо, в ніч на 16 липня в Туреччині була вчинена спроба військового перевороту. У країні ввели військовий стан і комендантську годину.

Згодом служба безпеки Туреччини взяла ситуацію під контроль. Наразі більшість організаторів заколоту затримані.

МЗС України закликало українців утриматися від поїздок до Туреччини до нормалізації обстановки в цій країні. Президент України Петро Порошенко доручив силовим структурам посилити контроль в аеропортах і на південних кордонах України у зв'язку зі спробою військового перевороту в Туреччині.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 837 | Додав: adminA | Теги: посади, 2745 суддів, 265 загиблих, 2 839 затриманих, переворот, 1 440 поранених, Туреччина
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ