Чт, 2024-04-18, 15:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 3 » Вчені РФ, на відміну від Путіна, визнали СРСР співучасником агресії у Другій світовій війні
21:58
Вчені РФ, на відміну від Путіна, визнали СРСР співучасником агресії у Другій світовій війні
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Російські історики визнали, що Радянський Союз, ввівши свої війська на польську територію, став "співучасником агресії".

Глава уряду Російської федерації Володимир Путін у своїх виступах у Польщі 1 вересня суперечив висновкам російських істориків, офіційно представлених на початку 90-х років минулого століття. Про це пише у четвер Rzeczpospolita з посиланням на опрацювання російських істориків у Катинській справі, яку в 1993 році полякам передав тодішній Президент РФ Борис Єльцин.

"Почавши з 1936 року, Німеччина намагалася намовити Польщу спільно діяти проти СРСР. 25 листопада 1936 року польський уряд відкинув пропозицію Гітлера підписати антикомінтернівський пакт. У 1939 році під час розмов Бека (тодішнього міністра закордонних справ Польщі, німецька сторона двічі намагалася переконати Польщу діяти проти Радянського союзу, але Бек не погодився", - цитує газета документ російських істориків, передає УНІАН.

Російські історики, серед яких - керівники профільних інститутів Російської академії наук (РАН), визнали, що Радянський Союз, ввівши свої війська на польську територію 17 вересня 1939 року, став "співучасником агресії". Крім цього, на їхню думку, саме тодішній генсек СРСР Сталін переконав Гітлера "стерти Польщу з карти Європи".

За даними видання, цей документ підготували одні з найвідоміших російських спеціалістів, серед яких директор Інституту держави та права РАН Борис Топорнін, керівник відділу кримінального права РАН професора Олександр Яковлєв та науковий керівник Інституту порівняльної політології РАН професор Інесса Яжборовська.

Цей документ був опублікований в чотиритомнику "катинських акт", виданому Головною дирекцією державних архівів за співпраці з росіянами.

Варто пригадати цей документ публіцистам та посадовцям РФ, котрі напередодні заходів з відзначення 70-ї річниці початку Другої Світової війни звинувачували публічно поляків у співробітництві з нацистською Німеччиною, в тому числі, називаючи Йозефа Бека німецьким агентом.

Історик Антоні Дудик сказав, що російські історики у приватних розмовах визнають, що знають правду, а справжня проблема в тому, що російські власті використовують історію в політичних цілях.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1605 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ