Вт, 2024-04-16, 18:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 23 » Вдова Гонгадзе здивована порушенням справи проти Кучми, але боїться, що вона виявиться блефом
09:48
Вдова Гонгадзе здивована порушенням справи проти Кучми, але боїться, що вона виявиться блефом
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

"Для мене це рішення було дійсно несподіваним, оскільки в останні кілька місяців у прокуратурі відбувалися дивні маніпуляції. Як ви знаєте, генерал Пукач, який безпосередньо вбивав Георгія, з нього зняті звинувачення, тому що ця справа була замовленою", - зазначила вона.

"Ми оскаржили це рішення в суді, і, в принципі, ми підозрювали прокуратуру в серйозних маніпуляціях і відмиванні вищих державних чиновників. І ось таке рішення Генпрокуратури", - додала Мирослава Гонгадзе.

Вдова журналіста наголосила, що "якщо таку справу відкрито, значить, були досить вагомі докази щоб її відкрити, і зробити це в кінцевому підсумку великим блефом".

"Я думаю, що це дуже негативно позначиться не тільки на тих людях, які відкрили цю справу, але і на Україні в цілому. Тому, я думаю, що зараз потрібно діяти і підтверджувати докази і це зараз головний обов'язок прокуратури", - зазначила Гонгадзе.

Як відомо, перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін підтвердив порушення кримінальної справи у відношенні Кучми за статтею "перевищення влади" і віддання незаконного розпорядження керівництву МВС, що призвело до вбивства Гонгадзе.

У 2008 році трьох колишніх співробітників департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - полковників Валерія Костенка і Миколу Протасова, майора Олександра Поповича - було визнано винними у скоєнні вбивства журналіста і засуджено до 12 (Костенка і Поповича) і 13 років (Протасова) позбавлення волі.

Ще один обвинувачений - колишній начальник головного управління кримінального розшуку МВС Олексій Пукач. Його було затримано майже через 9 років після вбивства - 21 липня увечері в одному з сіл Житомирської області. Після затримання він вказав на місце, де закопана голова Гонгадзе, там було знайдено останки черепа.

Генеральна прокуратура 24 липня 2009 висунула Пукачу офіційне звинувачення у співучасті у вбивстві журналіста Гонгадзе. Йому було висунуто звинувачення у низці злочинів, зокрема, у вбивстві Гонгадзе і знищенні документів. Ще рік тому заступник голови СБУ Василь Грицак заявив, що Пукач під час допиту назвав замовників вбивства Гонгадзе, але поки що слідчі дії щодо них не проводяться.

Пізніше слідство встановило, що Пукач отримав наказ убити Гонгадзе від екс-голови МВС Юрія Кравченка. Екс-адвокат Пукача Мусієнко заявив, що наказ перепоховати тіло вбитого журналіста і відрізати йому голову Пукач отримав після візиту в кабінет Кравченка, де в той момент перебував Володимир Литвин. Литвин відкидає усі звинувачення у своїй причетності до справи Гонгадзе.

Прес-служба Генеральної прокуратури України 14 вересня 2010 року повідомила, що досудове слідство в кримінальній справі за звинуваченням Пукача в здійсненні вбивства журналіста Гонгадзе завершується, замовником вважається екс-глава МВС Юрій Кравченко. Той нібито перед смертю (за дуже незвичайних, до речі, обставин) залишив передсмертну записку, в якій написав і про "справу Гонгадзе".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 823 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ