Чт, 2024-03-28, 14:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 10 » Вибори в Маріуполі та Красноармійську призначили на 29 листопада. ВІДЕО
22:53
Вибори в Маріуполі та Красноармійську призначили на 29 листопада. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Вибори депутатів міських рад і міських голів в Маріуполі та Красноармійську Донецької області відбудуться у неділю 29 листопада.

За це рішення у вівторок 10 листопада проголосувало 233 народних депутатів.

Таким чином депутати підтримали законопроект колишнього голови Донецької ОДА, народного депутата (позафракційний) Сергія Тарути № 3371-1.

Зазначимо, що спочатку цей законопроект припускав проведення виборів у цих містах 15 листопада, але перед голосуванням депутати змінили дату.

Документ передбачає, що виборчі бюлетені для голосування на чергових виборах в Маріуполі та Красноармійську виготовляються Центральною виборчою комісією і передаються дільничним виборчим комісіям у встановленому нею порядку.

Закон набирає чинності з дня його опублікування. Відповідно до закону, ЦВК зобов'язана протягом трьох днів з дня набрання чинності законом забезпечити ухвалення актів, необхідних для реалізації цього закону, а також, у разі необхідності, Кабмін повинен за зверненням ЦВК забезпечити фінансування заходів, необхідних для реалізації цього закону.

Нагадаємо, 25 жовтня в Україні завершилося голосування на місцевих виборах. Виборчі комісії приступили до підрахунку голосів. Вибори пройшли у всіх регіонах країни, крім Маріуполя, Красноармійська та Сватового, а також територій, визнаних тимчасово окупованими, – АР Крим, міста Севастополя, а також частини Донецької та Луганської областей.

Як повідомлялося, в Маріуполі вранці відкрилися виборчі дільниці, але міська виборча комісія не отримала бюлетенів з друкарні і, відповідно, не передала їх дільничним виборчим комісіям. Маріупольський виборчком відмовився приймати виборчі бюлетені, надруковані в друкарні газети "Приазовский рабочий". Таке рішення було ухвалено через знайдені розірвані бюлетені, а також помилки в них.

Отже, чергові місцеві вибори в Маріуполі було скасовано.

У Красноармійську 25 жовтня виборчі дільниці не відкрилися. Територіальна виборча комісія ухвалила рішення, що місцеві вибори в Красноармійську не відбудуться у зв'язку з неможливістю використовувати бюлетені, які виготовлені на підприємстві ФОП Городецька. Красноармійська міська виборча комісія вирішила не передавати бюлетені на виборчі дільниці і визнала їх такими, з використанням яких не може проводитися голосування на виборах як депутатів Красноармійської міської ради, так і міського голови.

Напередодні Донецький окружний адміністративний суд вирішив скасувати постанову Красноармійської міської виборчої комісії про друк бюлетенів у фізичної-особи підприємця. Суд обґрунтував своє рішення тим, що фізична особа-підприємець і підприємство - це дві різні юридичні форми.

Однак ЦВК за 3 години до закінчення голосування зобов'язала ТВК Красноармійська почати розвозити бюлетені по виборчих дільницях, щоб провести вибори.

Пізніше голова ЦВК Охендовський заявив, що рішення про проведення виборів місцевих органів влади в Маріуполі і Красноармійську Донецької області може прийняти лише Верховна Рада України.

"Жодна виборча комісія, ні територіальні комісії Маріуполя та Красноармійська, ні Центральна виборча комісія не має зараз у своєму розпорядженні законного механізму, як діяти в такій ситуації. У компетенції Верховної Ради України перебуває можливість вирішення цього питання", - наголосив тоді Охендовський.

Комітет виборців України виступає проти проведення 15 листопада місцевих виборів у Маріуполі.

Громадянська мережа "ОПОРА" не вважає за можливе проведення місцевих виборів у Маріуполі і Красноармійську 15 листопада без усунення причин їх зриву 25 жовтня.

Фракція БПП виступає за проведення місцевих виборів у Маріуполі і Красноармійську 15 листопада.

Центральна виборча комісія вважає за необхідне забезпечити проведення голосування в містах Красноармійську та Маріуполі Донецької області в найкоротші терміни, найближчим днем проведення такого голосування є неділя, 15 листопада 2015 року, заявив Охендовський.

5 листопада відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, на якому були сформовані нові склади Красноармійської міської і Маріупольської міської виборчих комісій, а також зареєстрували 25 міжнародних офіційних спостерігачів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 763 | Додав: adminA | Теги: Красноармійськ, 29 листопада, вибори, Маріуполь
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ