Вт, 2024-04-16, 13:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 18 » Вибороли олімпійські ліцензії на Ігри ХХХІ Олімпіади в Ріо-де-Жанейро 149 українських спортсменів
19:58
Вибороли олімпійські ліцензії на Ігри ХХХІ Олімпіади в Ріо-де-Жанейро 149 українських спортсменів
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

За 109 днів до старту Ігор ХХХІ Олімпіади в Ріо-де-Жанейро 149 українських спортсменів вибороли ліцензії для участі в змаганнях.

Вихідними олімпійські перепустки здобули борці, спортивні гімнасти, представники фехтування і настільного тенісу, повідомляє прес-служба НОК України.

Останнім шансом здобути путівку до Ріо скористався чемпіон І Європейських ігор з фехтування на шаблях Андрій Ягодка, вигравши європейський зональний відбір у Празі (Чехія). Зазначимо, що раніше виступ на Олімпійських іграх собі гарантували аж три українські фехтувальні команди: жіноча шабля, чоловіча та жіноча шпага.

На європейському олімпійському відборі з настільного тенісу, що приймав шведський Хальмстад, Україна завоювала ліцензію в одиночному чоловічому розряді зусиллями Коу Лея. В травні буде опублікований остаточний список учасників парних та одиночних олімпійських змагань відповідно до світового рейтингу, тож українці мають шанси збільшити своє представництво на Іграх у Ріо.

Як повідомлялося, на європейському кваліфікаційному турнірі з боротьби, що відбувався в Сербії, володарями ліцензій стали "вільники" Андрій Квятковський (65кг) і Ален Засеєв (125 кг), а також Оксана Гергель (58 кг) і Алла Черкасова (75 кг). Відтак в активі наших борців 9 з 18 можливих ліцензій. Попереду чергові кваліфікаційні турніри, перший з яких вже 22-24 квітня прийматиме столиця Монголії Улан-Батор.

У свою чергу, на змаганнях, що відбулись в олімпійській столиці – Ріо-де-Жанейро, - командну олімпійську ліцензію виборола наша чоловіча гімнастична збірна. Олег Верняєв, Ігор Радівілов, Максим Семянків, Андрій Сенічкін, Владислав Грико та Ілля Єгоров посіли друге місце з результатом 350,160 бала, поступившись лише 0,5 бала переможцям турніру німцям. Разом з тим, право представляти жіночу гімнастику в індивідуальних олімпійських змаганнях отримала Ангеліна Кисла.

Зазначимо, що ліцензійний олімпійський відбір завершиться в червні.

З поіменним списком володарів ліцензій можна ознайомитись на офіційному сайті НОК України або за посиланням.

Остаточний склад збірної України буде затверджений Виконкомом Національного олімпійського комітету України за підсумками ліцензійного відбору та за пропозиціями національних олімпійських федерацій наприкінці липня 2016 року.

Ігри XXXI Олімпіади в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) пройдуть з 5 по 21 серпня 2016 року. Планується, що у змаганнях візьмуть участь понад 10 500 атлетів з 206 країн світу, які розіграють 306 комплектів нагород у 42 олімпійських дисциплінах.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 781 | Додав: adminA | Теги: 149 українських спортсменів, олімпійські ліцензії, Ігри ХХХІ Олімпіади, Ріо-де-Жанейро
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ