Пт, 2024-04-19, 09:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 4 » Вибух на кордоні з РФ: смертник підірвав себе і поранив двох українців
10:55
Вибух на кордоні з РФ: смертник підірвав себе і поранив двох українців
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/
Чоловік підірвав себе у пункті пропуску "Бачівськ" на російсько-українському кордоні, він сам загинув, двох українських прикордонників госпіталізували у тяжкому стані. Про це повідомив у п'ятницю помічник голови державної прикордонної служби України Сергій Астахов.

За його словами, інцидент стався о 00.15, коли до пункту пропуску в Сумській області прибув автобус з молдовськими номерами. Крім чотирьох громадян Молдови, українські прикордонники виявили невідомого чоловіка, який ховався в салоні. Для додаткової перевірки затриманого доставили в кабіну паспортного контролю, де він надав паспорт громадянина РФ, однак з'ясувалося, що документ чоловікові не належить, повідомляє прес-служба відомства.

"Під час проведення співбесіди з прикордонниками о 00.46 затриманий підірвав себе невідомим вибуховим пристроєм. Внаслідок вибуху він сам загинув, двоє прикордонників поранені", - сказав Астахов.

Помічник голови державної прикордонної служби України додав, що за фактом інциденту розпочато розслідування. Українсько-російська ділянка кордону переведена на режим посиленої охорони. Пункт пропуску "Бачівськ" у Сумській області тимчасово закрито для пропуску.

Нагадаємо, 9 серпня Кабмін дав доручення СБУ скласти список людей, які потенційно можуть скоїти теракт.

"Швидше за все, це буде закритий список, оскільки в нашій країні діє презумпція невинності, і він буде інструментом у роботі СБУ. Або до нього увійдуть активісти екстремістських організацій, які в своєму статуті пишуть, що допускають задля досягнення своїх цілей терористичні методи, - розповіла глава прес-служби СБУ Лада Сафонова. - Також це можуть бути чорні археологи, які знаходять зброю часів Великої Вітчизняної, а потім "умільці" приводять її в робочу форму. У список можуть потрапити й торговці зброєю та наркотиками, тому що вони переважно й фінансують теракти. З цими людьми будемо проводити бесіди або виписувати їм офіційні попередження".

Українсько-російський кордон перевели на режим посиленого контролю

Державна прикордонна служба України перевела охорону українсько-російської ділянки кордону в посилений режим. "Українсько-російська ділянка кордону переведена на режим посиленої охорони", - повідомили в прес-службі відомства.

Згідно з інформацією, таке рішення було ухвалене у зв'язку з інцидентом на кордоні з РФ у Сумській області, де порушник прикордонного режиму підірвав себе і прикордонників під час паспортного контролю. В результаті важко поранені двоє прикордонників.

У прикордонному відомство додали, що в даний час через пункт пропуску "Бачівськ", де стався інцидент, тимчасово припинений пропуск осіб та транспортних засобів, співробітники ДАІ переспрямовують їх на сусідні пункти пропуску.

"Про дану ситуацію поінформовано російську сторону", - додали в Держприкордонслужбі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: поранив двох українців, Смертник, кордоні, вибух, РФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ