Пт, 2024-03-29, 04:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2010 » Липень » 29 » Вибух у церкві: всі силові відомства засукали рукави. Версії
22:46
Вибух у церкві: всі силові відомства засукали рукави. Версії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Віктор Янукович провів зустріч з керівниками правоохоронних органів, на якій доручив у найкоротші терміни розслідувати обставини вибуху у Свято-Покровському храмі в Запоріжжі. Голови чотирьох відомств з'їхалися до Криму, де президент проводить свою відпустку.

У зустрічі взяли участь голова СБУ Валерій Хорошковський, генеральний прокурор Олександр Медведько, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін.

"Ми повинні негайно розкрити цей злочин. І що дуже важливо, і чого сьогодні очікує суспільство - дати відповідь, який мотив цього злочину, що бандити хотіли сказати цим вибухом", - зазначив Віктор Янукович.

Глава держави вимагає від правоохоронців для розкриття цього злочину "включити" всі можливості і відреагувати на ситуацію "як на окремий випадок". "Це дуже важливо", - підкреслив Янукович.

Генеральний прокурор висловив упевненість, що цей злочин буде розкрито протягом тижня. Він повідомив, що стосовно вибуху в Запоріжжі порушено кримінальну справу за фактом умисного вбивства, замаху на вбивство, умисного пошкодження чужого майна. Створено слідчо-оперативну групу, яка працює над розкриттям злочину.

Міністр внутрішніх справ повідомив, що на місце події для розкриття цього злочину відряджено групи найкращих фахівців міністерства. "У нас напрацьована певна оперативна інформація... Всі сили МВС направлені на розкриття цього злочину", - запевнив Могильов.

"Ми вважаємо, що нам потрібно спільно з МВС, Генпрокуратурою докласти максимум зусиль для якнайшвидшого розкриття цього злочину", - сказав Хорошковський. За його словами, зараз відпрацьовуються всі робочі версії, а також події, які могли передувати здійсненню цього злочину. Перевіряється коло осіб, які можуть бути до нього причетні. "Я впевнений, що у ті терміни, які вказав президент, цей злочин буде розкрито", - зазначив голова СБУ.

Вибух у храмі може бути терактом

Міліція не відкидає, що вибух у церкві в Запоріжжі був терактом, передає "Українська правда" з посиланням на начальника прес-служби МВС Дмитра Андреєва. "Розглядаються абсолютно всі версії, в тому числі і можливість терористичного акту", - сказав він.

За версією міліції, в храмі спрацював саморобний безосколковий вибуховий пристрій фугасної дії. "Розмір руйнувань дозволяє експертам робити висновок, що це був вибух 300-400 грамів у тротиловому еквіваленті. Центр вибуху розташований в тамбурі на вході до церкви", - зазначив Андреєв.

"Ми не можемо зараз говорити про підозрюваних, але попереднє розслідування дозволяє нам робити висновок, що цей злочин буде розкрито", - додав начальник прес-служби МВС.

В результаті вибуху загинула одна жінка і 9 осіб отримали поранення. 7 з них госпіталізовані. За словами Андреєва, порушено три кримінальні справи за статтями за навмисне пошкодження майна, вбивство і замах.

У запорізькій прокуратурі говорять, що вибух - не політичний

Правоохоронні органи відкидають політичну версію причин вибуху в Запорізькій церкві. Про це сказав прокурор Запорізької області В'ячеслав Павлов, повідомляє Репортер Запоріжжя.

"Політичну версію ми поки абсолютно відкидаємо. В усякому разі, ніяких заяв про взяття на себе відповідальності за цей злочин ні від приватних осіб, ні від громадських або політичних груп, партій або об'єднань у правоохоронні органи поки не надходило", - сказав він.

За словами Павлова, шуканим підривником, ймовірно, може бути психічно хвора людина або громадянин, якого спонукали на здійснення злочини проблеми побутового характеру.

Серед можливих версій - міжособові відносини або суперечності на побутовому ґрунті з настоятелем храму. Зараз облУВС спільно з Управлінням СБУ в Запорізькій області "відпрацьовують" усі релігійні установи міста.

Настоятель храму не відкидає зв'язку вибуху з Днем Хрещення Русі

Настоятель Свято-Покровського храму УПЦ МП отець Леонід не відкидає зв'язку того, що сталося, зі святом Дня Хрещення Київської Русі. "У мене немає підстав стверджувати, що подія пов'язана з чиєюсь персональною неприязню до служителів храму. Можливо, це пов'язано з Днем Хрещення Київської Русі, святкування якого могло вплинути на чиюсь хворобливу уяву або стан", - сказав він в інтерв'ю УНІАН.

При цьому він зазначив, що, незважаючи на те, що будівля храму серйозно пошкоджена і усередині неї продовжують працювати експерти, у храмі вже пройшла перша після трагедії служба. "Сьогодні у дворі Свято-Покровського храму, очищеному від осколків і уламків відбулося богослужіння просто неба", - повідомив отець Леонід.

За його словами, незважаючи на те, що сталося, до тих пір, поки не вирішиться питання з будівлею, храм так і працюватиме - просто неба.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1239 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ