Сб, 2024-04-20, 16:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Листопад » 15 » Від агресивних дій щодо України НАТО застерігає Росію
19:04
Від агресивних дій щодо України НАТО застерігає Росію
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що наразі Україні та Альянсу важливо не допустити ескалації на кордоні з Росією.

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Єнс Столтенберг застеріг Російську Федерацію від будь-якої агресії по відношенню до України. Таку заяву він зробив у понеділок, 15 листопада, після зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Брюсселі. За словами Столтенберга, в останні тижні спостерігається "велика і незвична концентрація російських сил на кордоні з Україною.

"НАТО зберігає пильність. Ми дуже уважно спостерігаємо за цією ситуацією, - сказав Столтенберг, цитує агенція AFP. - Будь-яка подальша провокація або агресивні дії Росії викликали б серйозне занепокоєння. Ми закликаємо Росію до прозорості щодо своєї військової діяльності".

Як зазначив Столтенберг, наразі важливо не допустити ескалації та зменшити напругу на кордоні України і Росії. "Я не хочу спекулювати, але ми маємо бути відвертими щодо потенційних можливостей, які Росія має, щоб вести потенційно агресивні дії проти України".

Україна виступає за координацію дій з НАТО

Як зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, ситуація, яка нині складається на кордоні України і РФ, по суті, не є нарощуванням присутності російських військових сил, адже їхня кількість на кордоні з весни суттєво не зменшувалась. "Те, що ми бачимо зараз, - це погіршення ситуації, коли Росія демонструє, що вона може швидко активізувати вже зібрані війська та техніку, і що всі варіанти, включаючи військовий, є на столі для російського керівництва", - зазначив він.

Як підкреслив очільник українського МЗС, Київ та союзники з НАТО мають тісно координуватися та вживати будь-яких заходів, які можуть допомогти стримати Росію та запобігти найгіршим сценаріям розвитку конфлікту. Міністр звернув увагу на необхідність бути готовими до всіх варіантів, а також посилити стійкість України щодо цих сценаріїв.

"Передчасно говорити, яким саме буде російський сценарій: чи є нарощування військової присутності головним планом, який супроводжуватиметься зусиллями дестабілізувати Україну зсередини, чи нарощування військової присутності слугуватиме фоновою силою, фоновим аргументом для дестабілізуючих зусиль, які здійснює Росія всередині країни", - сказав Кулеба, повідомляє кореспондент DW.

Нагадаємо, на тлі стягнення російських військ до українського кордону розвідка західних країн припускає, що цієї зими існує "висока ймовірність" спроб Росії дестабілізувати ситуацію в Україні.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в інтерв'ю Financial Times. У США, за даними видання, є розвідувальні дані, які свідчать про те, що РФ готується до можливого вторгнення в Україну. У Кремлі цю інформацію натомість заперечують.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 438 | Додав: adminA | Теги: РФ, НАТО, агресія, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ