Сб, 2024-04-20, 14:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Травень » 23 » Від Мінська у ЄС вимагають пояснень щодо вимушеної посадки літака Ryanair
19:45
Від Мінська у ЄС вимагають пояснень щодо вимушеної посадки літака Ryanair
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Влада Білорусі має негайно пояснити обставини вимушеної посадки літака, що виконував рейс Афіни-Вільнюс, а також можливий арешт журналіста Романа Протасевича, вимагають у країнах ЄС.

У Європейському Союзі відреагували на вимушену посадку в аеропорту Мінська літака авіакомпанії Ryanair, серед пасажирів якого був і білоруський опозиційний журналіст Роман Протасевич. У неділю, 23 травня, верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель назвав дії влади Білорусі, яка змусила повітряне судно сісти,  "неприпустимими". У дописах у соцмережі Twitter глава європейської дипломатії наполіг на тому, щоб усім пасажирам літака дозволили продовжити подорож.

"ВСІ пасажири літака мають негайно отримати можливість продовжити подорож", - наголосив керівник європейської зовнішньополітичної служби.

Голова Європейської Ради Шарль Мішель закликав владу Білорусі звільнити всіх пасажирів та вказав на важливість розслідування інциденту Міжнародною організацією цивільної авіації (ICAO).

Так само з вимогою до влади Білорусі пояснити обставини вимушеної посадки пасажирського лайнера й можливого арешту Протасевича звернувся держсекретар МЗС Німеччини Міґель Берґер (Miguel Berger).

"Ми вимагаємо негайного пояснення уряду Білорусі щодо перенаправлення рейсу авіакомпанії RyanAir всередині ЄС до Мінська та ймовірного затримання журналіста", - написав Берґер у Twitter.

Вільнюс закликав ЄС і НАТО до негайної реакції

Тим часом президент Литви Гітанас Науседа зажадав від Білорусі звільнити білоруського опозиційного журналіста Протасевича. Рейс авіакомпанії Ryanair було "силою" змушено здійснити посадку, зазначив литовський президент у заяві, яку наводить агентство новин Reuters.

"Я закликаю союзників по НАТО і ЄС негайно відреагувати на загрозу, яку становить для міжнародної цивільної авіації білоруський режим. Міжнародна спільнота має вжити негайних заходів, щоб це не повторилося", - наголосив президент Литви. Науседа також пообіцяв обговорити це питання 24 травня на саміті ЄС.

У зробленому в Twitter дописі Науседа назвав дії білоруської влади "огидною акцією" та "безпрецедентною подією".

Польща пригрозила санкціями

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький засудив затримання білоруського опозиційного активіста Романа Протасевича і закликав Європейський Союз обговорити санкції проти Білорусі.

"Я найрішучішим чином засуджую затримання Романа Протасевича білоруською владою після захоплення пасажирського літака авіакомпанії Ryanair. Це - гідний осуду акт державного тероризму", - зазначив Моравецький у Twitter. За його словами, такі дії "не можна залишати непокараними".

Він додав, що попросив голову Європейської Ради винести на обговорення запровадження негайних санкцій проти Білорусі під час запланованого на 24 травня саміту ЄС.

Нагадаємо, низка білоруських ЗМІ повідомила про затримання в аеропорту Мінська опозиційного журналіста Романа Протасевича, після того як літак, яким він летів, було змушено здійснити посадку в Мінську через нібито мінування. Вибухового пристрою на борту літака не знайшли.

Наприкінці 2020 року влада Білорусі оголосила Протасевича в міждержавний розшук.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 565 | Додав: adminA | Теги: Мінськ, посадка літака Ryanair, пояснення, ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ