Чт, 2024-04-18, 23:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 17 » Для Брейвіка виграти суд не принципово - політика важливіша
09:58
Для Брейвіка виграти суд не принципово - політика важливіша
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У понеділок, 16 квітня, в Осло проходить суд над ультраправим терористом Андерсом Брейвіком, який минулого літа розстріляв 69 осіб на острові Утойа. В ході слухань злочинець заявив, що виграти судовий процес для нього не так суттєво, передає "Вести.Ru" з посиланням на видання The Telegraph.

Як повідомляється, в залі суду присутні журналісти з Європи та США. Вперше за всю історію країни в Норвегії було висунуте звинувачення в тероризмі.

"Андерс Брейвік пильно дивиться в очі родичів вбитих ним підлітків. В ході суду прокурори оголосили витяги з його 1500-сторінкового маніфесту, написаного вбивцею до здійснення теракту," - повідомляють "Вести.ru".

У цьому документі Брейвік розповів, як готувався до скоєння масового вбивства. Він щодня медитував по 40 хвилин в день, слухаючи на плеєрі "надихаючу музику".

"Я розглядав різні варіанти майбутнього для сил опору; результат свого можливого зіткнення з поліцією, час і місце арешту, теми для статей, які я напишу у в'язниці, перші інтерв'ю", - написав терорист, що сприймає здійснюваний над ним суд як "етап пропаганди" , мета якої - "вирвати з коренем паростки антиісламізму". За словами терориста, виграти суд для нього - аж ніяк не головна мета.

"Завдання представника Європейського опору - це виступити на процесі в найкращому вигляді, щоб надихнути на повстання якомога більше потенційних прихильників", - йдеться в тексті промови, який Брейвік передав своєму адвокату Одду Гроно у п'ятницю, 13 квітня. Втім, представник захисту терориста заявив, що суд заборонив йому зачитати текст листа вбивці повністю. З цим рішенням влади солідарний батько однієї з жертв терориста, яка загинула на острові Утойа.

"Навіщо нам його слухати? Ми розуміємо, що докази його злочинів незаперечні, і що все життя Брейвік проведе за гратами. Так чому ми повинні його слухати?", - Заявив Ярл Роберт Крістенсон, чия п'ятнадцятирічна дочка була застрелена терористом на острові Утойа влітку 2011 року.

Як повідомлялося, у понеділок, 16 квітня, в Норвегії розпочались слухання у справі норвезького терориста Брейвіка.

Жертвами підриву урядового кварталу в Осло і бійні на норвезькому острові Утойа, які організував Брейвік в липні 2011 року, стали 77 осіб.

Підсудному висунуті звинувачення у тероризмі, і, якщо його визнають винним, Брейвіку загрожує 21 рік в'язниці. Тим не менш, якщо після закінчення цього періоду його визнають все ще небезпечним для суспільства, цей термін можуть подовжити.

ЗМІ повідомляють про різну реакцію Брейвіка на відео з кадрами бійні і пропагандистським роликом

Суд в Норвегії показав кадри cкоєного Брейвіком теракту в Осло. Деякі присутні, що дивилися відео, не змогли стримати сліз. Андерс Брейвік без особливих емоцій переглянув у понеділок, 16 квітня, в суді відеозапис, зроблений під час проведеного ним підриву урядового кварталу в Осло в липні 2011 року, повідомляють присутні на слуханнях місцеві журналісти, передає Інтерфакс.

Тим не менш, багато з глядачів у суді не змогли стримати сліз, дивлячись запис, на якому видно вибухи і загибель людей.

Раніше повідомлялося, що відеозапис настільки жорстокий, що його не будуть показувати по телебаченню. Сім'ям жертв норвезького терориста дали час, щоб залишити зал засідання перед початком показу. Далі в суді почали показ серії відеороликів про бійні, влаштованої Брейвіком на острові Утойя.

У той же час 12-хвилинний відеоролик, який Брейвік розмістив на YouTube перед вчиненням терактів, змусив його розплакатися, передає Інтерфакс з посиланням на норвезькі ЗМІ.

Відеозапис створений з різних картинок, зібраних в Інтернеті. У ньому йдеться про небезпеку "культурного марксизму" і ісламу, а також про загрозу всій західній цивілізації.

Ролик рясніє зображеннями середньовічних лицарів і, зокрема, хрестоносців.

"Перед тим, як почати наш хрестовий похід, ми повинні винищити культурний марксизм", - свідчить рядок, що з'являється в кінці запису. Слідом за нею з'являється зображення хрестоносця з занесеним для удару мечем, а після нього - фотографія самого Брейвіка з гвинтівкою, націленою в бік камери.

Після показу цього відеоролика в суді було оголошено обідню перерву.

Нагадаємо, у понеділок, 16 квітня, в Норвегії стартували слухання у справі 33-річного Брейвіка.

Раніше Брейвік не заперечував, що здійснював напади, однак при цьому стверджував , що діяв з метою самооборони.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 857 | Додав: adminA | Теги: Брейвік, пропаганди, суд, поглядів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ