Чт, 2024-03-28, 16:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 15 » Вільна торгівля врятує Україну, а дві ЗВТ - ще краще, вважають у МЗС
10:32
Вільна торгівля врятує Україну, а дві ЗВТ - ще краще, вважають у МЗС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко вважає, що створення Україною зон вільної торгівлі зі стратегічними партнерами допоможе країні боротися з фінансовою кризою, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Міністр назвав створення ЗВТ у рамках СНД великим досягненням для всіх країн-учасниць.

- ЄС змінить ставлення до України, коли буде потреба, а до тих пір навіть не помітить її зникнення, впевнений Кравчук
"Чітко було заявлено з боку Брюсселя і основних столиць, що це ніяк не суперечить нашій меті - підписання Угоди про асоціацію, включаючи ЗВТ з ЄС", - додав Грищенко.

За його словами, зони вільної торгівлі, які базуються на засадах Світової організації торгівлі, ніяк не суперечать один одному. "Це те, що доповнює і розширює простір стабільного розвитку, і те, що створює передумови для подолання фінансової кризи, яку сьогодні намагаються подолати як європейські держави, так і всі ті, хто як і Україна залежать від експорту", - зазначив він.

У зв'язку з цим, упевнений міністр, чим скоріше Київ зможе досягти створення вільної торгівлі зі своїми сусідами, зі стратегічними партнерами на Сході і на Заході, тим швидше будуть отримані гарантії мінімізації наслідків світової фінансової кризи.

"Якщо її наступний етап все-таки відбудеться в глобальному вимірі дуже серйозно, ми спільно зможемо мінімізувати його наслідки, і ми зможемо рухатися далі, бачачи серйозну європейську перспективу", - підкреслив Грищенко.

Як відомо, у Брюсселі офіційно завершилися переговори про створення зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом. Першому віце-прем'єрові Клюєву на переговорах з європейським комісаром з питань торгівлі вдалося закрити три важливих для України питання.

Раніше президент України заявив, що Київ готовий перенести на більш пізній термін підписання угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі, заплановане на грудень, якщо європейські лідери будуть до цього не готові у зв'язку з вироком Тимошенко.

Слід зазначити, що керівники урядів країн СНД 18 жовтня у Санкт-Петербурзі підписали договір про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності. Згоди щодо цього документа було досягнуто раніше того самого дня на зустрічі глав урядів СНД. Договір про ЗВТ підписали Росія, Україна, Бєларусь, Казахстан, Вірменія, Таджикистан, Молдова і Киргизстан. Не підписали договір Азербайджан, Туркменістан і Узбекистан.

В свою чергу Європейська комісія не бачить прямого впливу підписаної Україною угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з країнами СНД на стосунки з ЄС.

Грищенко переконаний, що Київ може одночасно розвивати відносини з ЄС і Росією

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко переконаний, що у Києва є всі можливості розвивати відносини одночасно і з Європейським Союзом, і з Росією.

"Є, я переконаний, можливість для України вибудовувати свою стратегічну лінію на просування до інтеграції в ЄС і одночасно вибудовувати найширші, тісні економічні, політичні, культурологічні відносини як з Росією, так і з іншими країнами пострадянського простору", - сказав глава МЗС.

Він зазначив, що протиріч у цьому напрямку немає ніяких, так як економіки України, Росії та ЄС повністю прив'язані до глобальних процесів і Київ не може будувати економіку у відриві від цих процесів.

Також міністр оптимістично оцінив шанси на євроінтеграцію України. "Я не бачу причин, чому нам не вдасться просування в ЄС", - зазначив він, відповідаючи на запитання ведучого з приводу того, що буде робити Україна в разі, якщо її спіткає невдача на шляху євроінтеграції.

"Всі, в тому числі представники опозиційних сил, виступають за якнайшвидше підписання Угоди про асоціацію", - підкреслив Грищенко.

Нагадаємо, що в Брюсселі 11 листопада відбувся завершальний раунд переговорів щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Сторони оголосили про рішення всіх питань, крім європейської перспективи України, проте, за даними ЗМІ, і в цій сфері компроміс досягнуто.

У разі створення ЗВТ України та ЄС Митний Союз може ввести захисні заходи

Митний союз може ввести захисні заходи відносно учасників договору про зону вільної торгівлі СНД якщо в результаті налагодження сторонами договору вільної торгівлі з іншими суб'єктами для промисловості країн МС може виникнути будь-яка загроза, повідомляє УНІАН.

Це передбачено додатком № 6 до документа.

"У разі якщо участь однієї зі сторін в угоді, передбаченому пунктом 1 статті 18, веде до зростання імпорту з такої сторони в таких обсягах, які завдають шкоди або загрожують завдати шкоди промисловості Митного союзу, то держави-учасники Митного союзу без шкоди для застосування статей 8 і 9 цього Договору після проведення відповідних консультацій сторонами, залишають за собою право ввести мита щодо імпорту відповідних товарів з такої першої Сторони в розмірі ставки режиму найбільшого сприяння ", - йдеться в додатку.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 796 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ