Чт, 2024-04-25, 17:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 17 » "Вимкнення" уряду коштувало 24 млрд доларів - Обама підписав закон про підвищення стелі держборгу
12:40
"Вимкнення" уряду коштувало 24 млрд доларів - Обама підписав закон про підвищення стелі держборгу
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Сенат Конгресу США схвалив законопроект про підвищення стелі держборгу і відновлення фінансування уряду. За ухвалення законопроекту проголосував 81 сенатор, проти - 18, передає РІА "Новости".

Документ передбачає відновлення бюджетних асигнувань на повноцінну роботу федеральних міністерств і відомств до 15 січня і таке підвищення стелі держборгу, яке дозволить США продовжити запозичення до 7 лютого. Передбачається, що протягом періоду, що лишився до цих термінів, демократична адміністрація США і республіканська опозиція в Конгресі домовляться про параметри бюджету на 2014 фінансовий рік, який вже розпочався в США 1 жовтня, і про середньострокові заходи щодо скорочення держвидатків, зазначає ИТАР-ТАСС.

Слідом за Сенатом за цей законопроект проголосувала Палата представників. Отже, бюджетний компроміс підтримали 285 депутатів Конгресу, в тому числі всі 200 демократів, проти були 144 людини, всі республіканці.

Спікер палати представників Джон Бейнер (республіканець, від штату Огайо) раніше закликав республіканську більшість в палаті підтримати компроміс, але лише меншість республіканців підтримала його. "Ми добре билися, просто ми не перемогли", - визнав Бейнер, чия партія спочатку вимагала від демократів і президента Обами політичних поступок в обмін на ухвалення бюджету.

Схвалений законопроект став результатом компромісних домовленостей між демократами і республіканцями в Сенаті.

Білий дім раніше сигналізував про те, що президент США Барак Обама підпише цей законопроект у разі його проходження через Сенат і Палату представників. Після цього законопроект набуде сили закону.

Причиною нинішньої кризи стали розбіжності з приводу реформи охорони здоров'я (Obamacare) - однієї з найважливіших ініціатив президента Барака Обами. Республіканці відмовилися затверджувати бюджет без пунктів про її скасування або перенесення термінів набрання чинності.

Республіканці пропонують свою стратегію - не підвищувати стелю держборгу, а скорочувати витрати, однак перед загрозою дефолту їм довелося йти на поступки.

Передбачається, що представники обох палат проведуть переговори з фінансових реформ і доповідатимуть Конгресу про результати до 13 грудня.

Незважаючи на досягнення короткострокового бюджетного компромісу з демократами, республіканці і далі домагатимуться скасування реформи охорони здоров'я, ініційованої президентом США Бараком Обамою. Так заявив лідер республіканської меншості в Сенаті Мітч Макконнелл.

"Республіканці залишаються прихильними ідеї скасування цього жахливого закону. Але сьогодні ми повинні відновити роботу уряду і запобігти дефолту", - сказав Макконнелл.

Звернімо увагу, суть політичної кризи в США полягає в тому, що контрольована республіканцями Палата представників відмовилася приймати бюджет без пункту про скасування або перенесення реалізації реформи охорони здоров'я - однієї з найважливіших ініціатив президента США Барака Обами.

Через це з початку нового фінансового року 1 жовтня фінансування держустанов зупинилося. Конгрес також не підвищив ліміту запозичень, який становить тепер 16,7 трлн дол. Якщо його на підвищили б до 17 жовтня, США загрожував би дефолт.

У той же час, 15 жовтня інформагентство Bloomberg з посиланням на неназвані джерела повідомляло, що світові центробанки почали розробляти плани дій з підтримання фінансових ринків у стабільному стані в разі дефолту США.

Обама підписав закон про підвищення стелі держборгу

Президент США Барак Обама підписав схвалений Конгресом законопроект, що передбачає тимчасове відновлення фінансування держустанов і підвищення ліміту держборгу, повідомляє NEWSru.com.

Законом передбачено фінансування держустанов до 15 січня 2014 року і розширення ліміту на запозичення до 7 лютого. Крім того, передбачається, що представники обох палат Конгресу проведуть переговори з фінансування і оголосять про результати до 13 грудня 2013 року.

Тим часом ЗМІ повідомляють цікаві подробиці засідання Конгресу, яке супроводжувалося скандалом. За даними агентства Associated Press, перед оголошенням підсумків голосування щодо бюджетної кризи стенографістка Палати представників повела себе неадекватно - виглядало все так, ніби жінка збожеволіла. Стенографістка з великим стажем роботи в Конгресі зійшла на трибуну і почала голосно вигукувати дивні фрази у вимкнений мікрофон.

За словами очевидців, жінка мовила про диявола, про розкол палати на дві частини і про те, що країна була заснована масонами - противниками Бога. Зрештою охорона вивела бешкетницю із зали під її крики: "Слава Господу Ісусу Христу!"

Втім, інцидент не завадив голосуванню, яке почалося відразу після цієї події. Як зазначають аналітики, досягнута Сенатом домовленість не передбачає серйозних поступок з боку демократів та адміністрації, в тому числі за програмою у сфері охорони здоров'я, відомою під неофіційною назвою Obamacare. Республіканці домоглися перегляду лише одного з положень цього закону - про видачу державних субсидій на отримання медичного страхування.

На думку американських політологів, нинішній компроміс став політичною перемогою демократів і адміністрації Барака Обами.

"Вимкнення" уряду обійшлося в 24 млрд доларів

За попередніми оцінками, "вимкнення" уряду США з 1 жовтня коштувало економіці країни 24 млрд доларів, повідомила в Twitter журналістка CNN Ерін Барнетт.

Такі дані були надані рейтинговим агентством Standard & Poor's. За його оцінкою, темпи економічного зростання за цей період зменшилися на 0,6%. Раніше повідомлялося, що закриття державних установ обходиться бюджету в 1,6 млрд доларів на тиждень. Втрати істотним чином позначаться на зростанні економіки країни в четвертому кварталі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: стелі держборгу, Обама, закон
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ